avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac dupã respingerea contestaþiei în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac dupã respingerea contestaþiei în anulare

sunt parat intrun dosar de stabilire a succesiunii la care am facut recurs.recursul a fost admis si trebuia sa primesc citatie de la curtea de apel(unde se judeca recursul).am asteptat timp de o luna sa primesc citatia si vazand ca aceasta nu mai apare am mers la curtea de apel sa vad daca dosarul meu a ajuns.cand am intrebat la registratura de dosar mi s a spus ca peste doua zile am termen in instanta si ca trebuia sa platesc o taxa de timbru de 690 lei.timpul fiind foarte scurt nu am putut plati aceasta taxa iar instanta mi a respins actiunea ca netimbrata.am cerut o repunere pe rol a dosarului explicand ca nu am primit citatia(nu exista nici o semnatura de primire a acesteia)dar instanta a respins si aceasta solicitare a mea.am facut contestatie in anulare ,nr.meu de dosar a fost schimbat,dar si aceasta actiune a fost respinsa.ce mai pot face in continuare?pot pierde un proces datorita neglijentei unora care nu mi au inmanat cererea asa cum prevede legea?mai exista alta cale de atac?
Contestaţia în anulare este o cale extraordinara de atac şi ultima din pacate pentru dumneavoastra. Din cele relatate de dumneavoatră ar fi şi o inclacare a dreptului la un proces just şi echitabil, drept pentru care eu totuşi vă sfătuiesc sa consultati un avocat care sa studieze mai în amânunt speţa dumneavoastra, şi de ce nu a o repune pe rolul instanţei.
cum se mai poate repune pe rol?
Stimat forumist,

Nu am înțeles bine speța dvs.

Care repunere pe rol? Ați pierdut recursul, anulat ca netimbrat. Pasul doi, ați făcut o contestație în anulare, pe care ați pierdut-o, la rândul ei.

Dosarul dvs, îmi apare, cel puțin mie, ca neavând nici o posibilitate de atac. Practic este un proces epuizat.

Cu stimă.
interesant e ca am primit pentru acelasi dosar o citatie de la INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE .cum de a ajuns dosarul meu acolo?ce mai pot face la aceasta instanta?
Cu siguranta pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare mai trebuie sa oferiti si alte detalii!!!!

Sau sa contactati un avocat care sa consulte dosarul la arhiva instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata posta romana pentru ca nu a trimis un plic cu taxele de timbru la timp iar curtea de apel a respins recursul ca fiind netimbrat? andreeavlad1 andreeavlad1 Sunt in litgiu cu Directia Finantelor Publice la Curtea de Apel Constanta.Am cerut acordarea unui nou termen de judecata, pentru angajarea unui aparator. Am ... (vezi toată discuția)
Respingere recurs arinaioana arinaioana Buna ziua, Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in ... (vezi toată discuția)
Anulare recurs clyde2010 clyde2010 1. \" ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat.\" Ce inseamna asta:se poate ... (vezi toată discuția)