avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical - angajat taxat de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical - angajat taxat de angajator

Buna ziua,am si eu o intrebare.Am doua probeme de sanate:depresie si discopatie.Am luat concediu medical 10 zile,avand nevoie de liniste si odihna.Am aflat in timp ce eram in concediu ca seful a dat un anunt.Cei care isi ia concedii medicale sunt taxati cu 4,50 euro pe zi!Este legal?

Cel mai recent răspuns: raileanugabriela , utilizator 18:33, 10 Aprilie 2013
nu exista decat un singur raspuns. anuntul este ilegal.

anuntul trebuie dat printr-o decizie interna iar daca vi se retine din salariu puteti sesiza ITM sau direct instanta de judecata.
Aplicarea unei astfel de "sanctiuni" este nelegala .... prin urmare, daca vi se retin acesti bani ca urmare a faptului ca ati fost in CO , atunci va trebui sa actionati in instanta pentru a va recupera banii retinuti nelegal de catre angajator.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in situația în care am doi angajatori, pot fi in ... Georgiana123456789 Georgiana123456789 Bună ziua, In situația în care am doi angajatori, pot fi in concediu medical la un angajator și la celalalt în concediu de odihna? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Restituire contravaloare uniforma si analize medicale nataliaotilia nataliaotilia Buna ziua, Daca in CIM, se specifica faptul ca, daca in perioada de proba (90 zile - executie), salariatul isi da demisia, trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului valentina cojocaru valentina cojocaru buna ziua! Numele meu este Gabriel C. si am lucrat din 2006 la o Asociatie non -profit in functia de presedinte.Din cauza ca seful meu din Germania imi cerea ... (vezi toată discuția)