avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am o fetita de 8 saptamani, iar prietenul meu, nu plateste pensia alimentara . As vrea sa stiu, daca nu lucreaza cat trebuie sa plateasca, sau trebuie ceva ?
Cel mai recent răspuns: Deni26 , utilizator 12:50, 7 Aprilie 2013
Daca nu are niciun venit atunci pensia de intretinere datorata minorei se calculeza raportat la venitul minim pe economie; pentru un copil este de 25 % din venitul minim pe economie.

Probabil ca de buna-voie nu va dori sa plateasca nimic.
In acest caz va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea pensie in favoarea minorei.
Pensia se stabileste in functie de nevoile minorei si este de 1/4 din veniturile tatalui.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + taxa facultate pentru student fara venituri eucdi eucdi Buna ziua! Voi transpune situatia concret, fara alte amanunte. Prietena de 19 ani este studenta la o facultate de drept privata, acreditata, cu studii la zi. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din pensie medicala nicossia nicossia Fiul meu are pensie alimentara de 9 lei -fost 87.500 lei vechi .Divortul a fost in 1999 ,atunci fostul era pensionat medical.Nu stiu daca lucreaza,nu pot sa ... (vezi toată discuția)