Am castigat intr-un dosar de granituire si revendicare.
Instanta a ramas in pronuntare pe exceptia invocata cu privire la tardivitatea recursului invocat de partea adversa.
Inca nu s-a redactat hotararea iar partea adversa formuleaza contestatie in anulare motivat de faptul ca procedura de citare in fond nu ar fi fost legala.
Se poate face contestatie in anulare impotriva unei hotarari aflate in pronuntare ?
Cererea este prematura, nu se stie cum va fi motivata hotararea instantei. In general asa ceva nu se face intrucat nu sti motivele pe care sa-ti intemeiez contestaţia în anulare, dar se poate formula o astfel de cerere şi acum, in aceasta faza urmand ca motivarea actiuni a se face in momentul intrari în posesia hotarari instanţei dar inainte de primul termen cu cel putin 5 zile.
Contestatia este deja motivata. (nu cunosc de unde cunosc motivele contestatiei pentru ca dosarul nu este disponibil la studiu fiind la redactare la judecator de mai bine de 6 luni).
Pe de alta parte textele ref. la contestatia in anulare nu cred ca permit o declarare a contestatiei -cu o motivare ulterioara- asa cum se intampla la apel. Nu cunosc ce text ar permite declararea contestatiei la pronuntare si motivarea ulterioara. Posibil sa nu cunosc ... dvs. cunoasteti asemenea text?
Daca instanta sa pronuntat in cauza acum 6 luni, da hotararea este redactata, dar nu o sa vi se comunice numai la solicitarea dumneavoastra scrisa si timbrata.
Am senzatia ca nu ne intelegem. Am spus ca hotararea NU ESTE REDACTATA chiar daca a ramas in pronuntare de mai bine de 6 luni. Am verificat personal iar la registratura mi se spune acelasi lucru: Hotararea nu este redactata, dosarul se afla la judecator.