avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare autoturism

as dori sa ma lamuriti cum as putea cere restituirea autoturismului instarinat prin contract de comodat,anainte de termen.deoarece cel caruia i-am dat masina nu este de gasit,iar contractul expira peste 7 luni
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:04, 7 Aprilie 2013
NCC

Art. 2155
Restituirea bunului
(1) Comodatarul este obligat să înapoieze bunul la împlinirea termenului convenit sau, în lipsă de termen, după ce s-a folosit de bun potrivit convenţiei.
(2) Dacă termenul nu este convenit şi fie contractul nu prevede întrebuinţarea pentru care s-a împrumutat bunul, fie întrebuinţarea are un caracter permanent, comodatarul este obligat să înapoieze bunul la cererea comodantului.
Art. 2156
Restituirea anticipată
Comodantul poate cere restituirea bunului înainte de momentul prevăzut la Art. 2155 alin. (1) atunci când are el însuşi o nevoie urgentă şi neprevăzută de bun, atunci când comodatarul decedează sau atunci când acesta îşi încalcă obligaţiile.
de acord cu dumneavoastra dar unde trebuie sa fac aceasta cerere de innapoiere,pentru ca acesta nu este de gasit.asta este nelamurirea mea
In mod normal ar trebui sa l notificati la domiciliul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat este sigur? ContSters42601 ContSters42601 Hristos a inviat! Doresc sa achizitionez o masina de la o persoana dar sa o folosesc pe numele sau ca sa nu platesc taxa de mediu. 1.Daca inchei un ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu titlu gratuit Hildegarde Hildegarde Buna ziua, Unchiul meu are un contract de comodat cu un ONG adapost de caini pe un teren intravilan. Mentionez ca a decedat de curant iar eu sunt ... (vezi toată discuția)
Parcare neintabulata dar identificata in contract MisstyCupp MisstyCupp Locuim intr-un bloc nou cu curte interioara in spatiu indivizibil. Curtea este betonata, iar dezvoltatorul a trasat in interior locuri de parcare, mai multe ... (vezi toată discuția)