avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTOR JUDECATORESC NELOIAL, PARTINITOR
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTOR JUDECATORESC NELOIAL, PARTINITOR

Pentru recuperarea unui debit, EXECUTORUL tergiveseaza de peste un an aflarea datelor complete ale persoanei care trebuie sa plateasca o suma de bani, conform unei Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Debitorul nu se prezinta la executorul judecatoresc, iar acesta tergiveseaza aflarea
si a datelor privind proprietatile mobile (auto spre exemplu) sau imobile (rol fiscal).
Motiveaza cu adrese oficiale doar ca acesta nu lucreaza, la stat sau privat si nu este
nici pensionar. Executorul pretinde ca nu are ce sa faca daca afla ca debitorul nu are alte proprietati sau cont bancar...Cum recuperam suma de bani ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:10, 9 Aprilie 2013
interventie moderator
@tibors, va rog sa cititi regulamentul aflat in partea de sus a paginii si nu mai faceti judecati de valoare pe acest forum, multumesc.

ati scris pe final asta :
Executorul pretinde ca nu are ce sa faca daca afla ca debitorul nu are alte proprietati sau cont bancar...Cum recuperam suma de bani ?


@ Jocandi a raspuns asta:

Daca debitorul nu are bunuri, nu aveti cum sa recuperati nimic.



Staruiti , nu zice nimeni sa nu staruiti in executare pt ca daca nu staruiti , dreptul dvs se prescrie, dar asta e adevarul.. daca nu are si nici nu va avea, aveti ghinion, chiar nu puteti recupera si mai va costa inca ceva bani staruinta asta.




Sa inteleg ca recomandarea facuta este costisitoare?:)
Se discuta aici despre o "suspiciune" fata de buna-credinta si profesionalismul unui executor, precum si de lipsa la dosarul executional a unor acte oficiale de la institutiile abilitate din care sa reiasa starea patrimoniala a debitorului.

In alta ordine de idei, cele afirmate de Jocandi, reprezinta un adevar, in situatia in care debitorul este insolvabil, iar acest fapt se constata prin acte si prin alte demersuri intreprinse in cadrul executarii silite.
In continuare, conform afirmatiei facuta de "moderator" :
a - care este durata legala de executare, pana sa se ajunga la prescriere ?
b - exista eventual, temei legal de executare a prejudiciului de la familia debitorului ?Multumirile mele anticipate !
Multumesc !
Nu, prejudiciul sau ce aveti dvs de recuperat, nu-l veti putea recupera la ceilalti membri ai familiei. Daca familia lui e avuta, puteti spera ca va mosteni candva sa aveti si dvs de unde recupera cat va datoreaza.
Odata ce staruiti in executare, termenul de prescriptie e intrerupt. Cerere de staruinta trebuie sa depuneti la executor din 6 in 6 luni ( pana in 6 luni).




Sa inteleg ca recomandarea facuta este costisitoare?


Nu zic ca-i costisitoare, depinde mult de la caz la caz, poti anticipa ca pierzi daca ala e paduche si stii ca nu ai de unde recupera, nu stiu daca are sens sa mai dai si alti bani.

Se discuta aici despre o "suspiciune" fata de buna-credinta si profesionalismul unui executor
,


Da, vorbind de asta sigur ca e deranjant sa platesti si sa constati ca astepti degeaba sa se miste ceva in acel dosar.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care inculpatii nu sunt angajati si nu au nici o avere pe numele lor linuxx linuxx dak inculpatii nu sunt angajati si nu au nici o avere pe numele lor in acest caz executorul poate recupera ceva si dak nu cine plateste cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana datoare ContSters359348 ContSters359348 Am o hotarire judecatoreasca in vederea recuperarii unor bani de la un domn . Acesta nu mai locuieste la adresa pe care o stiam . Executorul poate cere relatii ... (vezi toată discuția)
Executarea unui bo ENGFULL ENGFULL BO este investit cu formula executorie instanta a admis executarea silita s-a facut cerere la executor pentru punerea in executare silita a titlului ... (vezi toată discuția)