avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTUL DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTUL DE MUNCA

ANGAJATORUL a completat rubriciile cu pixul unde era goluri din cite am inteles ca contractele se redacteaza pe calculator la SALARIU angajatorul a scris 750 lei lucrez ca agent paza,apoi la alte elemente consecutive la rubrica a]sporuri... noaptea care nus muncii e completat dupa ce mia dat contractul de fata cu mine nu a completat aceasta rubrica e completat cu o alta pasta de pix in situatia asta ce se face noaptea se lucreaza in paza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 4 Iunie 2013
IN contract scrie 750 lei si la adausuri 12 tichete de masa,program 12/24 si 48 liber,pe luna un angajat trebuie sa faca 176 ore.
DACA esti calificat cu atestat agent paza in contract trebuie trecut minimul pe economie sau mai mult ca calificat.
Indiferent de studiile necesare ocuparii unui post, angajatorul are obligatia de a acorda salariul minim brut pe economie - 750 lei , in prezent -...
IN mina trebuie sa dea 750 lei minimul pe economie dar in contract e trecut 750 lei in mina 570 lei primesc+ 12 bonuri de masa e trecut in contract e corect cum a procedat dar bonurile le poate da sau nu el respecta codul muncii.
DAR daca in 3 luni fac 180 ore urmatoarea luna trebuie sa imi dea o zi libera pe luna 176 ore trebuie lucrate.
Cred ca este vorba despre 750 lei brut ... in c.i.m. scrie 750 lei net ?

Acordarea bonurilor de masa nu este obligatorie pentru un angajator .. acest lucru fiind obligatoriu daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. alicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Numarul de ore lucrate este dat de numarul de zile lucratoare din acea luna ... de exemplu , luna februarie 2013 = 20 zile lucratoare, 160 ore lucrate
luna martie 2013 = 21 zile lucratoare, 168 ore lucrate
luna aprilie 2013 = 22 zile lucratoare , 176 ore lucrate.

Ceea ce depaseste acest numar de ore constituie munca suplimentara care :
- se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.

- in cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

PRIN lege trebuie sa asigure 750 lei minimul pe economie angajatorul ei trec in contract 750 lei e corect.

Alte discuții în legătură

Paznic de noapte si zi adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ? (vezi toată discuția)
Salariu post paza permanent niccu niccu Buna ziua. Cum se calculeaza salariul pt.un post de paza permanent si care sunt sporurile? De noapte,de weekend,de zile libere lucrate oficial. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Calcul zile de recupere claudiu.2017 claudiu.2017 sunt muncitor, personal nedidactic, prestez intr-o luna 264 ore (zi+noapte, sambata, duminca - tura 24/48), luna are 22 lucratoare (22x8=176),mi se platesc ... (vezi toată discuția)