avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe cladiri

am cumparat de curand un apartament. am fost la primarie sa il inregistram (mentionez ca nu mi sa eliberat inca cartea de identitate cu noua mutatie). fostul proprietar al apartamentului a achitat impozitul peapartament petot anul. acum mie mi se impoziteaza din nou apartamentul. as vrea sa stiu daca e corecta aceasta impozitare dubla. fostul proprietar a achizitionat alt apartament mai mic de cat celvandut , nu ar trebui sa se faca diferenta de impozit si nu sa plateasca in plus desi si impozitul pe apartamentul nou cumparat e achitat integral. Aceste apartamente ar fi cele la care ar fi adresa din buletin si ambi proprietari mai detin cate un apartament. acestav ar fi primul pt impozitare. pentru ca nu e trecuta in buletin noua mutatie unuia i se impoziteaza ca a 3 casa , e corect daca deja aartamentul e vandut si are alt proprietar?
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
meliandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:44, 8 Aprilie 2013
Dvs achitati impozitul aferent pentru apartamentul cumparat, iar fostul proprietar va figura cu impozit platit in plus pentru apartamentul vandut, proportional cu perioada ramasa pana la sfarsitul anului, suma ce va compensa impozitul de plata pentru noul apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier vechi) ... Nyk0009nyk Nyk0009nyk Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier vechi) . De aici am primit documentele necesare radierii fiscale și din circulație. În momentul ... (vezi toată discuția)
Plata impozit masina tuddi tuddi Buna ziua, Este posibil sa achit impozitul la masina la o Administratie Financiara unde nu mai figurez cu nici o proprietate? (am vandut proprietatea unde ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament pink_sgt pink_sgt buna seara. parintii mei urmeaza sa semneze maine contractul pt a vinde un apartament prin prima casa. ambii parinti sunt proprietari,insa fara cota parte ... (vezi toată discuția)