avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la incasare

va rog sa imi spuneti in care decont trec tva neexigibil din facturi vanzari care incepand cu 01.04.2013 are 91 zile amanare ,decontul lunii martie sau aprilie ?
ca sa fiu mai explicita am facturi din ianuarie care nu s-au incasat si stiu ca amanarea este doar de 90 de zile incepand cu cea de a 91 zi se trece la colectata ,dupa mine fiind pe 01.04.13 cea de a 91 zi as trece in decontul lunii aprilie dar nu sunt sigura daca e bine .Cele 90 de zile se iau din data in care sa emis factura ,nu ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:09, 8 Aprilie 2013
Conform Codului Fiscal:
(5) În cazul în care persoanele impozabile obligate la aplicarea sistemului TVA la încasare nu au încasat contravaloarea integrală sau parţială a livrării de bunuri ori a prestării de servicii în termen de 90 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, calculate conform dispoziţiilor Codului de procedură civila, exigibilitatea taxei aferente contravalorii neîncasate intervine în cea de-a 90-a zi calendaristică, de la data emiterii facturii. În situaţia în care factura nu a fost emisă în termenul prevăzut de lege, exigibilitatea taxei aferente contravalorii neîncasate intervine în cea de-a 90-a zi calendaristică de la termenul-limită prevăzut de lege pentru emiterea facturii, calculată conform dispoziţiilor Codului de procedură civilă.

In concluzie,in opinia mea, daca in cele 90 -zile de la data emiterii facturii nu se incaseaza, in cea de-a 90-zi se colecteaza TVA pentru factura emisa

EX: factura emisa in 01.01.2013
ian 30 zile (fara data de 01.01.2013, data emiterii facturii)
febr 28 zile
mart 31
total 89 zile calendaristice
pe 01.04.2013 trebuie colectata TVA pentru factura emisa in 01.01.2013 si neincasata
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exigibilitate tva la incasare NIKOSBI NIKOSBI daca am facturi emise in ian. 2013 si neincasate , cand le trec in decontul de tva in martie sau in aprilie?( stiu de cele 90 de zile), concret (vezi toată discuția)
Cont debitor 4428 si cont 231 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti mi va rog daca am cont debitro 4428 acesta se aduna la rand 06 F10 ? si la rand 83 f30? Contrul debitor 231 se trece la rand 02 F10 ... (vezi toată discuția)
Deducere tva sincer sincer Buna ziua, Sunt o firma cu TVA la incasare.In iunie 2012 impreuna cu alta firma am facut o lucrare;acea firma mi-a taiat mie fact. pt a-si incasa banii iar eu ... (vezi toată discuția)