De doi ani incerc sa imi intabulez o proprietate pe care o am, insa am un vecin care ma sicaneaza continuu. Acest vecin, la momentul cand si-a facut dosarul de cadastru, a considerat sa isi completeze suprafata care iesise lipsa, fata de actul de proprietate, cu o bucata din terenul meu (cca. 3 mp) - proprietatea mea nu este locuita. Cand am depus si eu dosarul de cadastru, evident a fost respins pentru suprapunere de suprafete. De atunci nu a fost chip sa ma inteleg cu el, amiabil, sa faca rectificarea dosarului sau.
De curand i-am gasit masina parcata in curtea mea(!) si am inaintat Parchetului o cerere de cercetare penala pentru "Tulburare de posesie". Am crezut ca acest lucru va functiona, dar nici vorba! Se pare ca ultima solutie este o "Actiune in granituire".
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti ce anume trebuie facut in acest caz? Se pot suprapune cele doua actiuni, adica cea penala cu cea civila? Mentionez ca am refacut masuratorile in vederea intocmirii unui nou dosar cadastral. Va multumesc anticipat.
Cele doua actiuni nu se suprapun, fiecare isi urmeaza cursul sau.
Deci puteti introduce cerere in instanta civila pentru a va rezolva problema cu vecinul.