avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Certificat de abilitare ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Certificat de abilitare ssm

Buna ziua,
Care sunt conditiile de obtinere a certificatului de abilitare in domeniul ssm?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: paduraruviorel , utilizator 09:00, 9 Aprilie 2013
Pentru obtinerea certificatului de abilitare trebuie sa depuneti la comisia de abiliatre a Serviciilor externe de prevenire si protectie din cadrul ITM un dosar care va cuprinde:
a) cerere de abilitare pentru servicii externe de prevenire şi protecţie ( potrivit modelului prezentat în anexa nr. 8 din Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006)
b) opisul documentelor din dosar;
c) copie de pe certificatul de înregistrare la registrul comerţului, care să conţină codul CAEN orespunzător activităţii pentru care se abilitează, şi, după caz, copie de pe actul constitutiv;
d) lista cu personalul care va desfăşura activităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
e) copii ale documentelor care atestă pregătirea profesională şi nivelul de pregătire a personalului care va desfăşura activităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (potrivit prevederilor art. 31 şi 32, din Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006);
f) curriculum vitae pentru personalul care va desfăşura activităţile de prevenire şi protecţie;
g) copii ale documentelor care atestă vechimea de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie;
h) memoriu de prezentare, din care să rezulte mijloacele materiale şi resursele umane de care dispun. Memoriul de prezentare trebuie să conţină, cel puţin, informaţii cu privire la:
-sediu social;
- baza tehnico-materială;
- activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15 pe care intenţionează să le desfăşoare.

i) copii ale deciziei de numire şi contractului individual de muncă, pe perioadă nedeterminată, pentru conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie;
j) copii ale contractelor individuale de muncă ale personalului de execuţie din serviciul extern de prevenire şi protecţie;
k) declaraţii ale personalului serviciului extern de prevenire şi protecţie privind păstrarea confidenţialităţii, în timpul şi după încetarea desfăşurării activităţilor de prevenire şi protecţie, asupra informaţiilor la care are acces.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii ssm IMAGINE28 IMAGINE28 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot presta serviciul de sanatate si securitate in munca pentru o companie fiind PFA. Mutumesc. (vezi toată discuția)
Pfa in domeniul ssm Utilizator_2 Utilizator_2 Ma intereseaza daca se poate sa obtin abilitarea in domeniul SSM doar pe baza unei adeverinte de la fosta companie unde am activat. Am urmatoarea vechime in ... (vezi toată discuția)
Pfa abilitat in domeniul ssm ankabv ankabv Ma intereseaza daca se poate sa obtin abilitarea in domeniul SSM doar pe baza unei adeverinte sau a fisei postului. Am vechime de 4 ani in domeniul SSM dar pe ... (vezi toată discuția)