avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de drept - plangeri mincinoase, cale de stopare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de drept - plangeri mincinoase, cale de stopare

Exista unii oameni rai care nu au ce face.
In situatia in care nu am vreo vina, mi se fac de catre presedintele ilegal ales al asociatiei de proprietari nenumarate plingeri la politie, plingeri nemotivate si mincinoase.
Imi pierd timp, bani si nervi pe la sectie ducindu-ma cu dovezi ca nu am vreo vina. Nimeni nu-mi poate da inapoi timpul si sanatatea mea.
La replica mea de ce ma poarta pe drumuri degeaba (ma cheama chiar pentru aceeasi plingere repetata de individ la distanta de 6 luni desi stiu ca nu se pot face 2 plingeri cu acelasi subiect!!), politia spune ca nu are ce sa faca, ei trebuie sa cerceteze.
Deja am obosit si as vrea sa stiu ce pot eu sa fac sa ma apar sa nu mi se mai faca plingeri.
Daca se poate sa-mi dati un sfat, va rog.
Nu as vrea sa intram in amanuntele plingerilor ca nu are vreun sens.
Multumesc. #-o
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 16:37, 17 Aprilie 2013
Sa vorbim in privat, pe mesaje, s ane sfatuim, daca avem aceeasi problema, nu?
Faceti plingerea, o fac si eu pe a mea. Am constatat insa, cum spune dna avocata sa avem ceva scris de NUP ca politia nu mi-a trimis nici un raspuns la cererea mea de a afla stadiul cercetarilor in prima plingere. Pai e normal asa ceva? Atunci pe ce sa-mi intemeiez denuntul calomnios? Poate aici ne ajuta un jurist, va rugam frumos, ajutor! voi merge la sectia de politia si voi afla de acolo numarul dosarului si dupa aia, ce e de facut? Tot cam la fel patesc si eu, stimate domn, cam la fel. Pe acesti oameni nimeni nu-i trage la raspundere si ne fac viata amara. Eu in loc sa-mi vad de ale mele, fac copii, umblu dupa solutii...sa dovedesc ceva ce nu am facut si ca e HARTUIRE de-a binelea.

E prea târziu dacă fac plângere azi, la 64 zile de la ultimul denunț calomnios al celor de la Asociație (repet, aceștia au deja hotărârea de Începere a Urmăririi Penale, deci, vă dați seama ce sfinți sunt: portal.just.ro/196/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19600000000093456&id_inst=196 ), pentru a contesta acea ”petiție” abuzivă (cică nu ar fi decât o petiție) pur și simplu făcută fără motivație, am chiar dovezi audio că în ziua respectivă am spus doar să aplice legea respectivă referitoare la împărțirea abuzivă a cotelor comune la încălzire de la C.E.T. ? Chiar eu am fost jignit ordinar, citez: du-te la Psihiatrie cu legea ta, noi avem altă treabă aici, nu aplicăm noi legea 325/2006 chiar ei luând decizia de a nu o aplica, așa cum au făcut peste 90% dintre Asociații.
Termenul șla de 60 zile mi se pare ciudat, poate eu între timp am găsit alte motive de a demasca abuzul lor.
APROPO, AICI SE POT FOLOSI PROBE AUDIO SAU VIDEO PENTRU A ADUCE DOVEZI ?

DETALII DESPRE DOSARUL PENAL AL ”FÃPTUITORILOR” ANGAJAȚI LA ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI 71, PENTRU FALS:
SOLUȚIE DOSAR 12147/196/2012: Admite plângerea petenților. Desființează în parte rezoluția și dispune trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila în vederea începerii urmăririi penale față de făptuitorii Bițeanu Vasile, Ojovan Laurențiu și Jugănaru Victorița sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 290 al. 1 C.P.P. Document: 63/2013 11/01/2013
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
280366, utilizator
Buna seara,
Eu sunt din Constanta si am aceeasi problema cu administratorul asociatiei de proprietari, care impreuna cu familia incearca sa imi ia apartamentul, cu toate ca nu are cum, dar se folosesc de tot felul de tertipuri prin plangeri la Disciplina in Constructii, Politia Locala, trimit tot felul de homeless la usa mea, mi se scuipa pe usa, pun anuimite persoane sa imi fure de la masina, sa o deterioreze, etc...

Tin sa mentionez faptul ca familia administratorului are putere politica, fiind intr-un partid de culoare portocalie, insa nu prea stiu saracii ca nu se pun cu cine trebuie, deoarece am un NATIV simt al dreptatii si nici prost nu sunt, deoarece ai mei parinti mi-au dat o educatie de 10 stele.

Prin urmare, administratorul mia facut plangere penala pentru ca am sechestrat-o in administratie, ca am amenintat-o cu moartea, ca am trimsi bilete de amenintare cu moartea in cutia postala, ca am amenitati si batut nepoti acesteia, etc. Din nefericire pentru administrator, eu am probe audio si video care imi sustin nevinovatia.

In urma planerii penale mincionase si calomnioase a acestui adminsitrator, dupa multe tergiversari ale organelor de ancheta, si interventii personale in apararea mea, am obtinut NUP... dar aici surpriza... trebuie sa platesc (culmea) cheltuielile judiciare avansate de stat. Ceea ce mi se pare o mare aberatie, deoarece daca sunt nevinovat de ce trebuie sa platesc eu? Sa plateasca cei care au facut plangere mincinoasa si calomnioasa.nu?

Am facut deja contestatie la parchet, si astept raspunsul care nu mai apare. In caz contrar, ma voi adresa si institutiior abilitate europene pentru drepturile omului, deoarece nu voi lasa niste analfabeti psihici sa isi bata joc de mine si familia mea, in mod calomnios si mincinos.

Sunt cetatean al acestui stat de drept si am drepturi ca si obligatii, si trebuie sa fiu respectat!

De mentionat este faptul ca toate petitiile dumneavoastra trebuie facute in dublu exemplar, inregistrate si un exemplar trebuie sa ramana mereu la dumneavoastra. Probele pot dispare, ca si dosarul in defavoarea dumneavoastra.
Intotdeauna cand intrati in contact cu administratorul sau presedintele, sa aveti un aparat de inregistrat, atat audio cat si video, pentru a va putea apara impotriva spuselor mincinoase ale aacestuia.

Atat timp cat nu folositi materialulinregsitrat pentru a-l afisa pe diverse situri, ci doar ca proba, este perfect legal.

Chiar daca multi sustin ca acestea nu sunt considerate probe in instanta, este o modalitate de a va proteja pe dumneavoastra, iar cu un avocat bun se rezolva totul pe cale cinstita.

Eu am cerut expertiza psihologica si psihiatrica a administratorului, precum si un test cu poligraful, dar nu am primit nici un rapsuns.
Deh, cui pe cui se apara...

Daca doriti putem discuta mai detaliat in privat.

O seara buna.
nu stiu daca aveti cumva vreo pregătire în domeniul juridic dar sunteti de admirat.Ar fi bine dacă, cei interesati ar studia cu atentia cuvenită postarea dumneavoastră : le-ar fi de folos.Felicitări ! Vă doresc o zi senină !
Si eu va multumesc pentru aprecieri. Sa aveti un weekend plin de bucurii si soare.

P.S. Mii de scuze pentru greselile de dactilografiere... :P

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Proces daune morale fara martori fldan fldan Speta: X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc. Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)