avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie financiar
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie financiar

Buna seara!

Am o problema in legatura cu financiarul de care apartin cu adresa din C.I.
In urma cu o luna mi-am depus actele pentru somaj (in urma absolvirii unei facultati).
Pe data de 15 aprilie trebuie sa ma prezint la agentia de ocupare a fortei de munca cu actele originale depuse si la dosar-copie. Pe langa acestea a trebui sa scot o adeverinta de la financiar sau ceva de genul precum ca nu am datorii la stat sau nu am servici, ceva de genul.
Ideea e ca eu m-am stabilit din vara anului trecut cu sotul meu in ap. meu, iar in octombrie am facut cununia civila si mi-am schimbat buletinul pe actuala adresa.
Problema este ca eu nu am declarat la financiar ca locuim 2 persoane, si a ramas doar o persoana trecuta ca inainte. Financiarul pt anul 2013 l-am platit deja cum s-a calculat dupa datele deja detinute de ei,
In luna noiembrie am depus formularul pt subventie la CET deoarece numai sotul meu este salariat,

Intrebarile mele sunt:
- Cand voi merge pt a scoate aceasta adeverinta, ma va gasi ca sunt in neregula la aceasta adresa in comaparatie cu listele de la administratia blocului de 2 pers?
- Eu am locuit la mama la Iasi si acolo am fost trecuta pana anul acesta probabil, deoarece am stat 2 pers si tot atat are la financiar, acum dupa CNP ma va gasi cu domicilul la Iasi ?
- Daca voi depune declaratie pentru a trece inca o persoana deja fiind o pers declarata de cand am ap,, dar cu data de 1 martie, desi noi locuim din vara, si beneficiind la aceasta adresa de subventie, ma afecteaza?
- stiu ca voi primi o amenda de 30 lei/ per persoana, insa ma interseseaza calculul taxei din urma pt habitat cat ma va costa. Daca declar cu 1 martie automat voi avea mai putin de plata pt o pers.

Va multumesc pt consiliere! Astept un raspuns.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:49, 9 Aprilie 2013
1-Autoritatea fiscala nu detine raporturi fata si cu asociatia de proprietari referitor la numarul de persoane in evidenta
2-Nu va afecteaza cererea de luare in evidenta una persoana la asociatia de proprietari
Taxa de habitat se impune aferent numar persoane in evidenta autoritatii fiscale,in cazul dvs una persoana
Administratia Financiara nu se ocupa cu numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament.
Aceasta este o problema care intereseaza asociatia de proprietari.
Asa ca din acest punct de vedere nu o sa aveti nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in privinta asociatiei andreea1824 andreea1824 In luna Noiembrie am depus subventia de incalzire pt 1 singura persoana si mi-a fost primita,iar azi am vazut cu stupoare ca mi-a trecut 2 persoane la ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane la intretinere ciumpi ciumpi buna ziua. am doua proprietati in blocuri din sect 5 pe numele meu. suntem patru persoane( doi parinti, o bunica si un copil de 3 ani) care locuim aleatoriu in ... (vezi toată discuția)
Poti locui fizic in doua locatii?.. Dany101 Dany101 Revin si eu cu o intrebare poate administratorul sa treaca la intretinere pe cineva, problema este in felul urmator, fratele meu a s-a apucat de o curatenie ... (vezi toată discuția)