Buna seara,imi primul rand regret enorm ce am facut si nu credeam niciodata ca o sa ajung in situatia de astazi. Am facut cumparaturi din[ editat],si dupa mi-a venit o idee "stralucita" sa imprumut niste odorizante de masina in valoare de 46 de lei..le-am rupt etichetele in cabina de proba,le-am bagat in bluza pe care am probat-o,bluza am lasat-o in magazin si odorizantele in buzunar..am ajuns la casa,am platit cumparaturile si dupa 10 metri vine un paznic si imi spune sa il urmez..ma duc in camera,recunosc,scot odorizantele,suna pe seful lui si il intreaba ce sa faca,ala sa cheme politia..vine politistul,ma intreaba ce am facut,ii recunosc umil,a vazut ca sunt la prima abatere,am dat o declaratie.
El a completat la inceput o foaia A4(parea o copie xerox, a spus ca a venit pregatit,nu stiu la ce se referea) pe care scria proces verbal sau dosar penal. Am povestit ceva intamplate cu lux de amanunte,m-am speriat rau de tot si mi-au dat 2 3 lacrimi gandindu-ma la ce prostie am facut si la viitor..la inceput probabil a crezut ca sunt un client obisnuit si imi spunea ca imi face dosar penal. Am ramas singur in camera cu el si mi-a spus ca astea sunt demersurile si trebuie sa completez hartiile, dupa care mi-a spus sa stau linistit ca o sa primesc o amenda administrativa, ca o sa propuna el asta..am achitat ce imprumutasem:((,si pe drumul spre iesirea din[ editat] am mai vorbit cu el(facea misto de mine) si i-am dat nr meu de telefon. Nu am primit nimic,o hartie ceva,nimic..m-as duce maine la sectia de politie,sunt din Ploiesti,cu toate ca nu stiu unde este repartizat[ editat].ce ma sfatuiti sa fac? voi ce sanctiune banuiti ca o sa primesc? va multumesc pt urmatoarele pareri.
buna ziua!
va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la fel pentru furtul unor produse in valoare de 140 lei din careffour , s-a chemat politia pentru ca nu a avut bani la el si de la sectie au spus ca v-a primi zile in folosul comunitatii, este cumva adevarat? a platit prejudiciul in aceeasi zi..
La art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c), impăcarea înlătură răspunderea penală.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Impacare a trebuie sa fie personala, totala, expresa, acest subiect fiind transat in mod clar prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 27/2006 in sensul ca ”Incetarea procesului penal in cazul infractiunilor pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala poate fi dispusa de instanta numai atunci cand aceasta constata nemijlocit acordul de vointa al inculpatului si al persoanei vatamate de a se impaca total, neconditionat si definitiv, exprimat in sedinta de judecata de aceste parti, personal sau prin persoane cu mandat special, ori prin inscrisuri autentice” .
Impăcarea este incidenta până la citirea actului de sesizare a instanţei.
Art. 82. - Persoana împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală devine parte în procesul penal şi se numeşte inculpat.
Art. 77. - Persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală se numeşte suspect.
Împăcarea
Art. 159. - (1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.
(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.
(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.
Se poate dispune si reuntarea la urmarire penala, avand in vedere prejudiciul redus.
Buna seara .. am aceeasi problema, o fapta rusinoasa. Am luat dintr-un magazin cosmetice de aproape 200 de lei. In momentul in care am iesit m-a oprit doamna care lucra acolo si am inapoiat toate produsele. Am dat declaratie politisului, i-am lasat nr. de telefoln pentru a ma putea contacta..
ulterior sa ma prezint la politie pentru o declaratie. Sunt foarte speriata si nu stiu ce sa fac sa ies din aceasta problema in care m-am bagat. As vrea sa stiu ce se poate intampla mai departe ? O sa platesc doar o amenda administrativa sau ceva mai rau ? ... mentionez ca se mai afla o fata cu mine la ea s.au gasit produse de 600 de lei .. cazierul nostru este curat, nu avem alte antecedente. Va multumesc celor care ma pot lumina.
Ce o sa se intample?
Raul9
Buna seara. Joi seara am fost prins in Auchan cu o pereche de casti in buzunar. La iesire m-a astepta un domn si m-a dus in camera de interpelare, unde am ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
martensftw
Salut am 20 de ani , azi am fost intr-un magazin am furat de 536.66 lei in incinta mall-ului Afi Palace .am intrat in magazin am bagat in ghiozdan hainele , ... (vezi toată discuția)