avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil vs asociat si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil vs asociat si administrator srl

Buna ziua,
Sotia tocmai termina concediul medical pre si post natal.
Pot sa intru eu in concediu de crestere copil daca sunt si asociat si administrator la doua societati si in acelasi timp si angajat cu norma intreaga la una iar la cealalta cu 2 ore? Inteleg ca trebuie sa renunt la contractele de munca dar nu stiu ce implicatii sunt ramanand in continuare asociat si administrator.
Mentionez ca in perioada imediat urmatoare, maxim 12 luni vreu sa vand si un anume procent din partile sociale de la o societate, deci voi realiza venituri impozabile ca si persoana fizica.
Pentru situatia mea descrisa mai sus pot sau nu pot sa optez pentru indemnizatia de crestere copil?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 17 Ianuarie 2019

LollyLolly a scris:

Buna seara. Puteti sa mi.spuneti daca ati întâmpinat probleme cu indemnizatia pana la urma.? Sunt exact in aceeasi situatir: administrator unic la propria firma fara venituri gen salariu/dividente dar angajată la o firma separat 8h (contractul de munca se va suspenda imedicat ce intru in Ccc). Asadar, ati avut probleme?langalanga acea declaratie ati.pus acte de la firma? Multumesc!

Buna ziua,
Ați primit raspuns la situația dvs?Eu sunt in concediu de creștere copil, urmând sa ma intorc cu 3 luni mai devreme la lucru, perioada in care ne-am gândit sa rămână soțul in concediu de creștere copil. Si soțul este administrator unic si asociat la firma sa, fara venituri din salarii sau indemnizație de administrator.Trebuie suspendată calitatea de administrator si asociat?Sau este suficientă doar declarația ca nu va încasa venituri in acea perioada ( deși firma va avea încasări având 2 angajați, insa soțul nu va obține venituri sub forma de dividende sau alte venituri) Dvs cum ați procedat?Multumesc mult, o zi frumoasa!
Nu trebuie suspendată calitatea de administrator si asociat , daca nu realizeaza venituri din salarii sau indemnizație de administrator.

Cornel Vasile a scris:

Nu trebuie suspendată calitatea de administrator si asociat , daca nu realizeaza venituri din salarii sau indemnizație de administrator.

Multumesc pentru raspuns,
Insa nu stiu cum sa ii fac sa înțeleagă pe cei de la asistenta socială, astazi am fost sa întreb si ei susțin ca trebuie suspendată calitatea de administrator.Le-am adresat întrebarea si in scris in urma cu 2 luni, dar fara raspuns. In legislație nu este nicio referință privind acest aspect, se precizează faptul ca admin trebuie sa prezinte o declarație ca nu vor obține venituri profesionale, iar referitor la dividende se menționează ca acestea se pot ridica, nefiind considerate venituri profesionale. O zi frumoasa!
Legat de discutia de mai sus, sa inteleg ca este legala si accederea la calitatea de asociat (minoritar) intr-un srl in cursul concediului de ingrijire copil? Se poate da si un temei legal in acest sens? Multumesc mult!
Vedeti, pe cale de interpretare, art.1 alin.1 si art.12 din OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz special - indemnizatie de crestere a copilului 2013 WinstonSmith WinstonSmith Va rog sa expuneti punctul dvs. de vedere privind conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele conditii: 1. Fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Salariu si venituri din profesii liberale, cum sa procedez pentru concediu crestere copil irinaghi irinaghi Buna ziua, ma pregatesc sa nasc si nu mi-e inca prea clar cum voi face sa intru in CCC: - sunt angajata, administrator si asociat unic la propria firma, si ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intrerupere a activitatii srl pe perioada ccc? longhorn longhorn Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator (neremunerat) in cadrul unui SRL, SRL in cadrul caruia sunt si singura angajata (e vorba de o ... (vezi toată discuția)