avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutati-ma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutati-ma

sunt S.C. de transporturi, am facturi neachitate(de casa de expeditie) din cauza unor imputari.Aceste imputari se datoreaza soferilor.Cum pot sa actionez impotriva lor.(dar daca nu apucasem sa le inregistrez contactul de munca?
)
Cel mai recent răspuns: Leo R A , Consilier juridic 19:18, 26 Februarie 2009
Dupa ce achitati facturile si puteti dovedi ca prejudiciul a fost produs prin fapta angajatilor va puteti indrepta impotriva lor pentru a recupera suma prin actiune in regres .Dar in cazul in care nu erau angajatii dumneavoastra nu prea aveti cum.
multumesc mult!
In opinia mea va puteti indrepta impotriva lor chiar daca nu aveau contract de munca.
In situatia producerii unui prejudiciu sunt aplicabile prevederile art 998-999 cod civil.
Este insa o problema faptul ca nu ati inregistrat contractele individuale de munca. Este considerata munca la negru si o sa fiti amnedat de cei de la ITM.
angajatii au stat mai putin de 20 zile,au facut paguba si au plecat. park era un termen sa inregistrezi contractele la itm.
Cum este cu termenul asta?

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale cu contract conform legislatiei muncii SoferDeAutocar SoferDeAutocar Sunt angajat de doua luni la o societate ca sofer de autocar. In tot acest timp am primit doar 4 curse deci 4 zile lucrate. apoi am cerut si am tot asteptat si ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare al creantelor salariale nitmar nitmar am hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie privind plata drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni; Am obtinut incuviintarea executarii silite, ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)