Am si eu mai multe intrebari legate de somaj:
- o persoana care are varsta pentru pensionare anticipata partiala, are dreptul la somaj, sau in mod obligatoriu se va pensiona anticipat?
- care este perioada maxima de acordare a indemnizatiei de somaj daca in ultimii 9 ani a luctat neintrerupt?
- stie cineva daca indemnizatia de somaj este mai mica decat pensia anticipata partiala?
- este adevarat ca pensia anticipata partiala poate vi cumulata cu venituri din drepturi de autor?
Am citit Legea 263/2010 si am gasit asa:
art. 114 alin (1) lit. b, cum ca plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care se afla in una din situatiile prevazute la art. 6 alin (1) pct. I, II sau IV.
Citind acele situatii, nu am regasit si situatia in care se obtin venituri din drepturi de autor, situatie aflata la punctul VI.
Deci, ma poate ajuta cineva cu baza legala cu privire la cumularea pensiei anticipate partiale cu venituri din contract de drepturi de autor???
Concediere
larisa ionescu
buna,
As vrea sa stiu daca in cazul disponibilizarii, unui barbat nascut la 19.11.1949 cu o vechime efectiva de 41 ani fara grupa de munca, primeste ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj
Zgabel
buna ziua. lucrez de 30 luni la o firma cu jumatate de norma, salariu pe masura. inainte de jobul asta am fost in somaj, dupa care am intrerupere de un an si ... (vezi toată discuția)