avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcriere proprietar auto in urma unei hotarari de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcriere proprietar auto in urma unei hotarari de divort

buna ziua

in urma divortului am obtinut un autoturism. As dori sa stiu cum trebuie sa procedez sa transcriu autoturismul pe numele meu, avand in vedere ca este pe numele fostului sot si el este plecat din tara. Pot face si singura asta sau trebuie sa fie fostul sot prezent ?
multumesc
In baza sentintei de partaj ramasa definitiva si irevocabila (sau actul notarial de partaj), prin care dumneavoastra v-a revenit masina, puteti merge direct la DITL sa o inscrieti pe numele dvs. Faceti formalitatile si de schimbare a certificatului de inmatriculare (talonul) tot in baza acestui document, precum si de actualizare a cartii de identitate a masinii.
Daca este vorba de o sentinta, va trebuie exemplar cu timbre si mentiunea definitiv si irevocabil. Obtineti mai multe exemplare, poate veti avea nevoie. Nu este nevoie de prezenta fostului sot la niciuna dintre formalitati.
multumesc frumos de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune ?! helpnet helpnet La procesul de partaj judecat in fond s-a stabilit (si a ramas hotarare definitiva) sa-i predau autoturismul dobandit in timpul casatoriei fostului sot (masina ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie marika79 marika79 Bună ziua, Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pe baza sentintei Dinutza Dinutza buna seara, am cumparat un autoturism care a fost inmatriculat in luna mai 2012 pe baza unei sentinte definitive si irevocabile obtinuta la Tribunalul Bihor. ... (vezi toată discuția)