:sorry:
eu am lucrat la firma pana in mertie 2006 apoi am intrat in medical si am nascut in mai 2006 dupa care am intrat in conc crestere copil 2 ani .In locul meu a fost angaj alta pers pt 2 ani cat a fost suspendat contr meu de munca deci din martie 2006 pana in martie 2008 pana aici totul bine dar in martie 2008 sunt instiintata de catre firma ca mi-a expirat contr de munca si pt ca angaj nu ma mai vrea inapoi sunt sfatuita sa-mi dau demisia.E CORECT ASA CEVA??In martie copilul meu avea abia 1an si 10 luni nu terminasem concediul.CUM SA-MI EXPIRE CONTRACTUL?STIU CA SUNT OBLIGATI SA NE PRIMEASCA LA MUNCA DUPA CONC INGR COPIL ////
Nu ati specificat pe ce perioada aveati incheiat CIM. Daca a fost pe perioada determinata este normal ca a expirat.
Daca a fost pe perioada nedeterminata atunci angajatorul nu are dreptate. Nu semnati nici o demisie. In cel mai rau caz sa va concedieze din initiativa angajatorului ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
In cazul contractelor individuale de munca incheiate pe durata determinata, acestea inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiate. Angajatorul neavand obligatia de a prelungi durata acestor contracte la terminarea perioadei pentru care a fost incheiat.
In cazul contractelor individuale de munca incheiate pe durata nedeterminata, interdictia concedierii nu opereaza in situatia reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului.
Angajatorul nu va poate forta sa va dati demisia, intrucat, prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Instiintare
alcida20
Buna, cu cat timp inainte este obligata firma la care lucrezi, sa iti dea instiintarea de expirare a contractului de munca? minimul si maximul de zile (vezi toată discuția)