avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament donat

Buna ziua,

suntem in discutii pentru achizitionarea unui apartament, care a fost luat prin donatie.
Imi puteti spune daca poate fi atacata donatia respectiva? Adica noi sa il cumparam si apoi sa ramanem fara apartament? Daca da, in ce situatii si ce s-ar putea face sa prevenim aceasta situatie sau sa ne asiguram ca nu se intampla?

Bancile pentru programul prima casa acorda credite pentru apartamente donate?
(noi vrem sa il luam prin prima casa)
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:00, 9 Aprilie 2013
Numai cine analizeaza actul de donatie poate sa va raspunda.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
avvalentina, utilizator
1. mergeti la banca si intrebati daca este de acord cu acordarea creditului avand in vedere ca dobandirea apartamentului s a facut prin donatie, unele Banci sunt reticente
2. Depinde cine poate ataca aceasta donatie, exista mostenitori rezervatari care pot cere reductiunea acesteia la decesul actualilor proprietari, donatia s a facut cu clauza etc......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil prin programul prima casa ,in care vanzatorul ... Diana.Opris Diana.Opris Cumparare imobil prin programul prima casa ,in care vanzatorul a primit bunul prin donatie ( nu exista clauze/sarcini in act) , iar donatarul este inca in ... (vezi toată discuția)
Act de donatie mitimama2000 mitimama2000 Acum 13 ani parintii sotului i-au donat o casa(in care locuim ,pe care am renovat-o,apoi am mai facut o extindere,casa fiind foarte veche,cred ca in jur de ... (vezi toată discuția)
Act de donatie mss_ramona mss_ramona Buna seara, Sotul meu are un apartament dobandit prin act de donatie. Avem o familie care doreste sa-l achizitioneze prin banca prin programul prima ... (vezi toată discuția)