avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... femeie de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

femeie de serviciu

Poate femeia de serviciu incadrata cu CIM de la o asociatie sa presteze munca pentru o alta asociatei in baza unei facturi emise de prima ?
Cel mai recent răspuns: jordella , utilizator 08:55, 11 Aprilie 2013
Practic, actiunile unei asociatii de proprietari ar trebui sa se subsumez scopului pentru care ea a fost infiintata (asigurarea conditiilor normale de functionare a locuintelor ).
Practic, asociatia de proprietari nu poate emite facturi de plata a unor servicii de curatenie pentru alta asociatie, intrucat aceasta activitate nu este prevazuta in obiectul de activitate al asociatie si nici in statutul ei.
Ba mai mult chiar, asociatiile sunt asimilate ONG-urilor, fara scop patrimonial.
Ca sa se creeze o aparenta de legalitate, atunci ar trebui sa se incheie un contract de prestari servicii( curatenie) intre cele doua asociatii, prin care sa se stabileasca conditiile in care asociatia a carei angajata este femeia de serviciu presteaza acest serviciu in favoarea celeilalte asociatii,modalitatea de plata a serviciului si termenele,urmand ca facturile sa fie emise potrivit contract.
Deci este legal ca o asociatei sa incheie un contract de prestari servicii pentru alta asociatie si in baza lui sa emita o factura pentru munca prestata .Am sunat la ITM si mi-a raspuns sec, ca trebuie contract de munca.Problema este ca asociatia este compusa din 10 apartamente si numai actele de angajare a femei sunt mai mari decat primeste intro luna.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatie de proprietari catre finante in cazul pfa femeie de servici. Lumiklm Lumiklm Buna ziua, Trecerea de la contract civil la PFA in cazul femeii de servici trebuie anuntata la finante printr-un formular ? Asociatia de proprietari mai ... (vezi toată discuția)
Prime angajati asociatie proprietari cyan cyan Este legal sa se acorde prime de sfarsit an pentru administrator si femeia de serviciu in conditiile in care administratorul este angajat prin firma de ... (vezi toată discuția)