avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prime angajati asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prime angajati asociatie proprietari

Este legal sa se acorde prime de sfarsit an pentru administrator si femeia de serviciu in conditiile in care administratorul este angajat prin firma de administrare iar femeia de serviciu prin conventie civila? Primele trebuie impartite pe cota indiviza sau pe nr de apartamente?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:41, 27 Decembrie 2015
Este legal sa se acorde prime, stimulente... Nu este legal ca femeia de serviciu sa munceasca in asociatie in baza unei conventii civile.
Primele sunt cheltuieli cu personalul si acestea se repartizeaza pe cota indiviza, proportional cu suprafata utila a apartamentelor.
cyan a scris:


femeia de serviciu prin conventie civila?



Nu prea se respecta dispozitiile in vigoare daca asociatia de proprietari intelege sa detina conventie civila incheiata cu femeia de serviciu pentru prestarea serviciilor de curatenie imobil
Stiu ca nu este in regula conventia civila si urmeaza sa se modifice in c.i.m. sau sa se faca contract de prestari servicii cu o firma de curatenie, eventual cu preluarea femeii de serviciu actuale de catre firma. Trebuie analizate costurile si oferta firmei vis-a-vis de intocmirea unui c.i.m. cu timp partial de lucru cu tot ce implica (taxe angajat si angajator, ITM, Revisal, concediu de odihna sau medical, etc.etc.).

Intrebarea privind primele acordate viza legalitatea acordarii in conditiile in care administratorul nu este angajatul asociatiei ci este incheiat contract de prestarii servicii cu firma acestuia. Ce taxe se vor plati catre stat in aceste conditii?
Pentru administrator puteti solicita firmei sa factureze suma pe care sunteti dispusi sa o dati. Spun asta in ideea ca luna de luna firma de administrare factureaza acest serviciu catre asociatiei iar asociatia achita factura si nu are nici o treaba cu fiscalizarea acestei sume. In luna in care vreti sa stimulati administratorul sa va faca o factura cu o valoare mai mare decat in celelalte luni sau o factura separata. O achitati si ati incheiat subiectul.
Pentru femeia de serviciu care munceste in baza unei conventii civile, asa cum am spus, aceasta forma nu este legala. Dar este la fel de nelegala indiferent de suma. Daca in mod obisnuit o platiti cu 500 lei, de exemplu, acum stimulati-o cu 1000 lei prin aceeasi metoda cu care-i platiti de regula 500 lei. Daca pana acum ati calculat impozit si contributii aferente sumei de 500 lei, acum calculati impozit si contributii aferente sumei de 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Este sau nu este legalã convenþia civilã de prestãri servicii ? di.modi di.modi Bună ziua ! :) Am citit pe net niste articole, şi cum pentru mine nu sunt tocmai clari termenii juridici, am rămas cu o nelămurire: În cazul unei ... (vezi toată discuția)
Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)