avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, are 2 frati (care traiesc)
Tata a mostenit de la parintii lui (fara acte) niste terenuti pe unul a fost construita o casa in care am crescut noi.
De asemenea parintii mei au cumparat o casa cu clauza de intretinere de la niste batrani care inca sunt in viata - ACEST BUN INTRA IN SUCCESIUNEA TATALUI MEU?
Cum trebue sa procedam cu aceste 2 succesiuni?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalinel , utilizator 17:11, 2 Aprilie 2009
Tatal meu a decedat acum 13 ani. Am facut succesiunea intre mine si mama mea vitrega. Ei s-au casatorit in anul 1963. Mama vitrega are dintr-o castorie anterioara 2 fete. Din succesiunea facuta (in anul 1996) a rezultat ca eu am primit 3/8 din apartament iar mama vitrega 5/8. Cum se va imparti mostenirea dupa decesul mamei vitrege intre mine si cele 2 surori vitrege?
chiar nu ma ajuta si pe mine nimeni?
Dvs. nu o sa mosteniti nimic dupa mama vitrega.


:offtopic: Nu mai scrieti mesaj dupa mesaj, este impotriva regulamentului. Raspunsurile le primiti in functie de timpul fiecaruia.
Daca Dvs. aveti 3/8 parti mostenire de la tata, iar sotia din a 2-a casatorie 5/8 parti, care va este mama vitrega, si nu au fost facute acte de infiere din partea mamei vitrege si Dvs., atunci dupa mama vitrega nu mosteniti nimic. Copii ei naturali sau infiati cu dreptrui depline vor mostenii cota ei de 5/8 parti si veti fi coproprietar cu surorile/fratii vitregi.
Daca mama vitrega traieste, va itelegeti, si vrea sa va lase Dvs. imobilul ar fi bine sa faceti acte de pe acuma cu ea.
Mama vitrega a murit recent. Intrebarea mea este daca fetele ei vor mosteni acele 5/8 stabilite la succesiunea facuta dupa moartea tatalui meu. Doresc sa aflu de ce surorile mele vitrege au mai mult decat mine doarece ambii au decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)