avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit casa

Buna ziua,
Nu am achitat impoz la casa din 2009 si am fost m-am interesat am de plata 1000 lei pe care ii voi achita incepand de luni in mai multe transe.
Va rog sa-mi spuneti in cazul in care ti se face poprire pe pensie, te instiinteaza inainte ? Sau ma trezesc ca imi opresc pensia.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:09, 16 Aprilie 2013
Ati putea merge la directia de impozite si taxe de care apartineti si sa va luati un angajament de plata scris ,urmand ca lunar sa achitati o suma pe care o stabiliti de comun acord cu institutia respectiva( o suma lunara modica pe care o puteti achita) pe o anumita perioada de timp.In cazul popririi, tineti seama de faptul ca din pensie vi se va retine 1/3 din suma.E posibil sa vi se faca poprire pe pensie fara comunicare.Totodata poprirea se face in baza unui titlu executoriu si a unei somatii de plata dupa 15 zile de la comunicarea acestora.
multumesc
revin din nou intrucat am fost la directia de impozite si taxe:
au cerut ctr casei si copie dupa CI ambii parintii si mi-au spus ca voi achita cu 60% mai mult intrucat ,m-a luat gura pe dinainte si am spus ca parintii locuiesc la tara de ceva timp, mama este proprietar acolo.

Nu inteleg de ce trebie sa platesc mai mult IMPOZITUL ,mai ales ca, ei isi platesc impozitul la tara .
Am uitat sa spun ca ,vor sa fac si o declaratie pe prorie raaspundere in cazul in care mama nu este proprietar s-au tata ..la tara.
Ma pot verifica undeva ?
Chiar nu inteleg
Conform Codului Fiscal Legea 571/2003, ART. 252 -Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri:
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

Link-ul atasat va da posibilitatea sa cititi intreg articol 252, privind detinerea mai multor imobile.

[ link extern ]

Este normal ca persoanele ce detin mai multe imobile sa plateasca un impozit majorat in functie de ordinea de detinere a acestora. V-au cerut copie dupa buletine, pt ca in functie de data schimbarii domiciliului la tara, parintii vor plati un impozit majorat la imobilul celalalt. Este normal sa dati se declaratia pe propria raspundere, pt ca in acest fel se va stie daca la tara sunt proprietari ambii parinti sau numai mama, in functie de acesta declaratie poate va fi majorata decat cota de 50% a mamei. Cine este proprietar la tara, ambii parinti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire impozit majorat a doua locuinta gruias gruias Eu am o locuinta dobandita anterior casatoriei. La care avem acum domiciliu eu si sotia. Dupa casatorie am mai dobandit un apartament si in acte suntem ambii ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)