avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj matrimonial

Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel apartament de 2,5 ani de cand am introdus procesul de divort( nu mi s-a mai permis accesul in casa) si lociuesc impreuna cu copilul meu minor la parinti.In tot acest timp fostul meu sot nu a mai platit intretinerea apartamentului ,precum si impozitele aferente acestuia si masinii(care este de asemenea in posesia lui).Asociatia de propietari l-a dat in judecata pentru datoriile acumulate procesul aflandu-se pe rol.
Intrebarea mea este:
Ce se v-a intampla cu datoriile acumulate de fostul sot daca imi v-a fi atribuit mie apartamentul?Trebuie sa le platesc eu?Le pot scadea din sluta sa-i dau mai putin bani?Sau va hotari instanta .Trebuie sa prezint aceasta situatie in fata instantei de judecata?.....Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:02, 18 Aprilie 2013
Mai exact sa merg la asociatie si sa platesc ce.?...care sunt cheltuielile mele in calitate de propietar? Aici unde locuiesc in prezent noi suntem trecuti la intretinere .Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac! Sunt dispusa sa platesc, dar doar ce-mi revine...daca este cazul!
Doamna AVLIL ,bineinteles ca nu sunt sigura ca voi primi apartamentul (desi avocata ma incurajeza in acest sens), fostul meu sot a fost de acord in prima faza sa primeasca sulta, si ulterior nu mai este de acord cu aceasta>Eu am cerut inca de la inceputul procesului atribuirea apartamentului ( el ..fostul sot, ma minte de 2 ani ca il vom vinde si vom imparti banii de 2 ani ,dar s-a ajuns la partaj).Ce alta situatie ar mai fi de a imparti toate bunurile obtinute in timpul casatoriei daca el nu este de acord?Instanta v-a tine cont de instabilitatea lui psihica?(asa a facut si la divort cu copilul ba a considerat ca instanta trebuie ii stabileasca domiciliul la mine, apoi s-a razgandit si dorea din nou copilul!..doar pe hartie)
va multumesc anticipat!
Doamna, din intretinere o parte sunt pentru intretinerea locatarului si o parte din cheltuieli sunt pentru intretinerea imobilului in stare buna. Acestea din urma sunt ale proprietarilor.
Inseamna reparatii majore, de regula, interfoane etc.
Sincer, eu am spus ca ar fi trebuit sa faceti, nu cred ca va mai ajuta ceva acum, vad ca sunteti avansati, nu stiu de ce n-ati conexat dosarele, care e statusul cu Asociatia... daca ati intervenit acolo, daca va executa... avocata ce va spune?
Daca s-ar grabi si asociatia cu procesul.. il pot executa din sulta pe care i-o platiti.
Pai cam aiurea, ar trebui doamna sa intre in dosar. sau asa imi pare mie mai indicat, avantajos, macar pare interesata de bun, pare dornica sa-l salveze...

Si mai par si doua parti pe aceeasi baricada, Asociatia si coproprietarul impotriva proprietarului de rea-credinta. Sau care, oricum, nu-si permite intretinerea bunului, deci il cere degeaba. ii cresc doamnei sansele sa-l obtina in natura, ca si le-a diminuat cand a plecat.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)