Buna ziua, am o intrebare , parintii mei au fost expropiati de un teren pentru constructie autostrada astfel pentru o suprafata de teren am primit toate documentele si s-a facut inscriere si la Cartea Funciara in anul 2009 dar nici pana acum nu am primit despagubirea.
Anul trecut, 2012 ne-am trezit ca s-a mai facut o expropiere ptr o suprafata mica dar de care noi nu stim nimic si culmea ne-am gasit in hotaraea de guvern dar la taxe si impozite tot noi suntem, am si platit impozit iar la Cartea Funciara la fel tot noi.
Am cerut de la CNADR explicatii , actele de expropiere si ne au spus ca este hotararea dar eu nu pot sa ma duc la primarie cu hotararea si la Cartea Funciara.
As vrea sa-i dau in judecata si pentru faptul ca nu stiam de ultima expropiere, de despagubiri ce sa mai spun...Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc taxa de timbru si unde sa ma duc la tribunal sau la judecatorie, oricum am auzit ca sunt niste termene..
Multumesc mult pentru ajutor ca nu imi vine sa cred ce ni se intampla....
În materia exproprierilor, conform Legii 33/1994, prin excepție de la dreptul comun, instanța competentă este tribunalul în a cărui circumscripțoe se află terenul respectiv, indiferent de valoare.
Cu privire la prescripție trebuie avut în vedere momentul la care s-a născut dreptul la acțiune, iar din câte înțeleg procedurile administrative nu s-au desfășurat cu respectarea obligațiilor epropriatorului de a notifica despre procedură pe proprietar, deci se poate să nu fie împlinit termenul de prescripție.
Vorbiți cu un avocat care se va putea pronunța după ce vede toate actele.