avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... expropiere autostrada
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

expropiere autostrada

Buna ziua, am o intrebare , parintii mei au fost expropiati de un teren pentru constructie autostrada astfel pentru o suprafata de teren am primit toate documentele si s-a facut inscriere si la Cartea Funciara in anul 2009 dar nici pana acum nu am primit despagubirea.
Anul trecut, 2012 ne-am trezit ca s-a mai facut o expropiere ptr o suprafata mica dar de care noi nu stim nimic si culmea ne-am gasit in hotaraea de guvern dar la taxe si impozite tot noi suntem, am si platit impozit iar la Cartea Funciara la fel tot noi.
Am cerut de la CNADR explicatii , actele de expropiere si ne au spus ca este hotararea dar eu nu pot sa ma duc la primarie cu hotararea si la Cartea Funciara.
As vrea sa-i dau in judecata si pentru faptul ca nu stiam de ultima expropiere, de despagubiri ce sa mai spun...Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc taxa de timbru si unde sa ma duc la tribunal sau la judecatorie, oricum am auzit ca sunt niste termene..
Multumesc mult pentru ajutor ca nu imi vine sa cred ce ni se intampla....
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 09:11, 10 Aprilie 2013
Acest teren de care vorbiti unde este situat,pentru a va putea indica la care Judecatorie sa mergeti,pentru a fi competenta sa va judece cauza
Depinde de cuantumul sumei pe care o cereti ca despagubire.

Daca solicitati o valoare de pana la 200.000 lei inclusiv, mergeti la judecatorie; daca suma este mai mare mergeti la tribunal.

Taxa de timbru este obligatoriu sa o platiti.

Va sfatuiesc totusi sa apelati la un avocat, macar pentru redactarea actiunii si pentru a va consilia in privinta primilor pasi ce trebuie facuti.

... dar, oare nu s-a prescris dreptul dvs???... din ce spuneti, inteleg ca au trecut mai mult de 3 ani!!!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
În materia exproprierilor, conform Legii 33/1994, prin excepție de la dreptul comun, instanța competentă este tribunalul în a cărui circumscripțoe se află terenul respectiv, indiferent de valoare.

Cu privire la prescripție trebuie avut în vedere momentul la care s-a născut dreptul la acțiune, iar din câte înțeleg procedurile administrative nu s-au desfășurat cu respectarea obligațiilor epropriatorului de a notifica despre procedură pe proprietar, deci se poate să nu fie împlinit termenul de prescripție.

Vorbiți cu un avocat care se va putea pronunța după ce vede toate actele.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz intabulare teren pe motiv "supus exproprierii" leomisson leomisson buna ziua, am un teren pe unde va trece autostrada. s-a efectuat cadastru pe toata parcela - pentru proiectul mentionat mai sus. mi s-a permis sa cer ... (vezi toată discuția)
Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Expropiere teren otopeni. nemesisd nemesisd Buna ziua, Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o ... (vezi toată discuția)