avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua!! ..cand aveam 14 ani (in 2009) am fost prins furand din masini, cu inca 2 baieti ni sa intocmis dosar penal pentru furt calificat ,iar tot ce am furat a fost recuperat si nimeni nu a depus plangere .(2013)Acum cateva zile am primit citatie sa ma prezint la procuratura .Nu a-m mai avut Antecedente penale si nici nu am mai facut .ce pedeapsa pot sa iau/sau ce amenda ?..si ce trebuie sa fac acolo?..
Dupa incheierea dosarului voi avea cazierul curat?
Cel mai recent răspuns: Pruteanu1 , utilizator 21:03, 9 Aprilie 2013
Pedeapsa pentru furt calificat prevazuta de art 209cod penal este de 3 la 15 ani, având în vedere starea de minoritate se reduc limitele la 1/2. Poate nu ati conştientizat la acel moment în legătură cu ceea ce ati făcut şi eventualele consecinţe, ma gândesc.
mie mi-au spus prima oara in 2009 ca o sa primesc o amenda administrativa cu valoarea pe care o so dea judecatorul sau parchetul ..
Nimic neadevărat, foarte posibil, eu nu cunosc circumstanţele cazului, v am spus limitele de pedeapsa pentru furt calificat, fără sa cunosc cazul repet este posibila şi o amenda administrativa ce se înscrie în cazier, mergeţi totuşi cu un avocat pentru a fi asistat, asa este normal, civilizat şi conferă o protecţie de legalitate a derulării tuturor procedurilor. Mult succes!
Va multumesc pentru tot. O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul ContSters75393 ContSters75393 Buna .O sa va relatez in rindurile de mai jos un caz de furt si astept niste raspunsuri din partea dvs. 3 baieti intr-o seara de sambata se duc si fura din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furtul,definitie motamo lmlaur lmlaur Buna ziua ! As dori sa stiu daca furtul in urmatoarea prezentare e furt calificat si daca nu e pedeapsa lui Furtul dintr-un supermarket ziua neavand ... (vezi toată discuția)