avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura civila sau abuz de incredere (cp)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura civila sau abuz de incredere (cp)?

Buna ziua. Am locuit, timp de 6 luni, in concubinaj cu tatal copilului meu. Am cumparat impreuna o mobila de living achitata in 2 transe - 20.11.2012 si 13.12.2012, insa factua fiscala este numele sau (mentionez ca prima factura este semnata de mine, desi este pe numele sau). In data de 04 martie a parasit domiciliul si mi-a trimis, apoi, in data de 26 martie o notificare prin care imi solicita restituirea bunului, in caz contrar, el urmand sa depuna plangere prealabila in temeiul art.213 cod penal - abuz de incredere. Mentionez ca eu am martori care cunosc faptul ca am contribuit la plata mobilei, insa daca el va aduce martori pentru el care sa declara ca el ar fi achitat mobila ce se intampla? Am citit ca plangerea pentru abuz de incredere se face in termen de 2 luni de la data la care partea vatamata a luat la cunostinta de identitatea faptuitorului. Care dintre datele enumerate mai sus se incadreaza (20.11, 13.12, 04.03 sau 26.03)? Va rog, urgent!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: blueelf08 , utilizator 12:09, 10 Aprilie 2013
Inca un aspect - cum poate demonstra el ca obiectul este la mine, atata vreme cat, atunci cand a plecat si-a luat lucrurile din casa mea si a fost vazut de toti vecinii? Cum se va face cercetarea penala in caz de plangere prealabila?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
blueelf08, utilizator
De la 20 11 data la care ati semnat factura, dar nu are oricum nici o relevanta staţi liniştită, nu este abuz de încredere, ati cumpărat mobila împreună, îi daţi 1/2 Din suma dacă rămâne la dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Asadar, el doar incearca sa ma intimideze? Mentionez ca eu am semnat factura din 20.11 (este tot pe numele lui) si am statul de plata in copie conforma cu originalul care confirma ca in apropierea datei la care am achitat avansul am detineam suma de avans (el are alte date de salariu). Intreb si pun acest subiect cu rugaminte de urgenta pentru ca astazi se incheie cele 15 zile de la notoficare si nu stiu ce decizie sa iau. Daca ii dau 1/2 din suma, nu e indicat sa o fac in prezenta unuei autoritati juridice (notar, avocat, politist)? Multumesc frumos inca o data!
Inca o intrebare. Neplata a jumatate din facturile la utilitati pe ultima luna in care a locuit cu noi poate face obiectul unei actiuni in pretentii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri dupa concubinaj blueelf08 blueelf08 Buna ziua! In urma cu 2 saptamani, tatal copilului meu, cu care am si locuit timp de 6 luni in acelasi apartament, a decis sa isi ia lucrurile si sa plece. ... (vezi toată discuția)
Pot fi tras la raspundere? caponee caponee Buna ziua, in anul 2007 luna decembrie am achizitionat de la un magazin niste mobila in rate. Totul a fost in valoare de 16 milioane 500 de mii lei vechi. Am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere george1968 george1968 Buna seara, sunt plecat din tara din 1999. In perioada 2002 - 2007 am achizitionat mai multe bunuri imobiliare si terenuri iar datorita imprejurarilor nu ... (vezi toată discuția)