avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua,
Vreau sa stiu,daca pot vinde un teren a carui provenienta este :cumparat de la tata,fara acte,in urma cu 40 de ani.
Se poate intocmi un contract de vanzare-cumparare in aceste conditii,daca declar ca am cumparat terenul FARA ACTE ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:55, 10 Aprilie 2013
In starea actuala nu se poate. Actiune in constatare, dupa care puteti instraina imobilul.
Succes!!!
Inteleg. Insa,daca un notar,totusi a facut un astfel de contract de vanzare-cumparare,fara a exista o actiune in constatare,ce urmari ar fi,in ceea ce priveste notarul,avand in vedere ca terenul instrainat nu apartinea vanzatorului in intregime,ci apartinea mostenitorilor de drept ai autorului comun.
Recent,s-a descoperit vanzarea si exista acte doveditoare in sensul celor mentionate.
Cert este,ca notarul a intocmit un astfel de contract de vanzare-cumparare,doar in baza unei afirmatii a vanzatorului.
Ce este de facut ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare teren cu posibili moștenitori. În ce măsură mă poate afecta acest lucru? cristienos cristienos Buna ziua, am cumparat recent in acest an, de la persoana X un teren intravilan, in judetul Giurgiu, Terenul este intravilan, situat intre case, in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare terren ana_panait ana_panait suntem frate si sora iar tatal nostru, acum decedat, in calitate de vanzator a acceptat sa vanda catre fratele meu un teren, a afirmat ca \"a primit\" pretul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan maria1123 maria1123 Buna ziua! As dori sa cumpar un teren intavilan dar la o simpla cautare pe net am gasit doar informatii negative despre cel care vinde terenul(se pare ca a ... (vezi toată discuția)