avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren intravilan

Buna ziua! As dori sa cumpar un teren intavilan dar la o simpla cautare pe net am gasit doar informatii negative despre cel care vinde terenul(se pare ca a fost implicat in multe afaceri imobiliare , unele dintre ele fiind ilegale).

Unde as putea sa aflu mai multe detalii legate de provenienta terenului si ce masuri de precautie se pot lua in cazul unui contract de vanzare cumparare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:56, 4 Aprilie 2017
Buna seara,
Intocmiti actele de vanzare cumparare la un notar ales de dumneavoastra.
E foare greu de presupus ca un notar ar accepta sa incheie acte de instrainare (vanzare cumparare) fara ca actele depuse de vanzator sa nu fie in perfecta regula si fara sa solicite extras de carte funciara (extrasul este, dealtfel, obligatoriu). banii ii remiteti prin transfer bancar asa caaaaa, e greu de crezut ca va poate insela.
Mai e un aspect: Stiti ca exista un proverb romanesc ,,Foaie verde loboda, gura lumii sloboda si n-o astupa decat pamantul!" cine stie cat este adevat in ce ati gasit pe site-ur?
Sa nu fue ceva de genul ,,Cand vulpea (cei care scriu) nu ajunge la struguri spune ca sunt acri (invidia)!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare teren, proprietari betivi notorii... Vlad N. Vlad N. Doresc sa cumpar un teren la tara, pentru constructia unei cabane. Mi s-a spus sa nu cumpar de la aceste persoane, pentru ca sunt betivi, si ar putea ataca pe ... (vezi toată discuția)
”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)