Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice in instanta pe baza de delegare?
Interesant cum domnul senator av.UI propune la art12.alin3 teza II ca: avocatul ce sustine examenul de admitere sa intre consilier juridic definitiv. Reciproca de ce nu mai e valabila?
eu unul sunt 100% convins ca in cateva luni initiativa asta va fi lege. nu ar fi prima profesie care se organizeaza in asociatii profesionale. si mai sunt convins ca CCJ va profita baban de pe urma acestei legi. ramane de vazut daca noi, "cei mult si mult prea tacutii" vom avea ceva beneficii. Poate ca in timp o asemenea miscare va intari profesia creind un corp profesional mai omogenizat, organizat...ma rog. oricum pe termen scurt va umfla cu certitudine buzunarele unor interesati. asa este usor sa iti iei Q7.
dar poate ca nici asta nu este o problema asa de mare. poate ca initiativa legislativa ar fi si mai buna, daca, asa cum apare in L51, activitatea acestor asociatii ar fi mai bine reglementata (de ex obligativitatea de a organiza, fara taxa stagii de formare profesionala pt membrii min 1 stagiu pe an in fiecare resedinta de judet unde are filiala, burse de locuri de munca sau macar baze de date cu oferte si CVuri) iar taxa anuala ar fi limitata la un salar minim pe economie, sau ceva in genul 1% din venituri din salarii iar cei cu minim pe ec sa fie scutiti.
asa mai zic si eu....ca tabele robe aiurea si adeverinte....sunt plin de ele.
asa ar tr sa lucreze pe granturi, proiecte, colaborari cu universtiatiile....chestii mai grele decat taiatu de chitante si atunci nu cred ca vor fi multi doritori.
In principiu, asta ar fi propunerea mea. hai sa vedem daca domnul urban ar fi doritor sa isi amendeze initiativa, si daca omu tot vrea sa faca ceva, macar sa castigam si noi ceva.
In fond ce am avea de pierdut......
Pacat ca nu este nimeni din partea UCCJ care sa prezinte un punct de vedere.
Mi se pare ca va deveni lege aceasta propunere si cei avantajati vor fi 'sarmanii' avocati.