avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere in uniunea juristilor
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere in uniunea juristilor

Buna ziua.

Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice in instanta pe baza de delegare?

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:48, 9 Aprilie 2009
Stimati olegi
:) cu sentimente ciudate (inca nici de mine clarificate) va comunic ca azi, 06.04.2009, dimineata la 8.30 am avut primul avantaj ca sunt inscrisa de 1 una si jumatate in CCJ :)
La intrarea prin "poarta stelara" de securitate a Tribunalului si Judecatoriei, cu legitimatia de consilier juridic in CCJ nu a trebuit sa trec prin poarta, nici sa golesc buzunarele si sa zic unde ma duc! WAww.
avantaje - dezavantaje 1 - 0
Va astept sa completati si voi scorul :D
Eu nu cred ca daca spui ca esti consilier juridic la CCJ sau la alta asociatie esti controlat sau nu, este o falsa perceptie. Eu nu am fost de nimeni perchezitionat, am ajuns de n ori si la presedintele instantei, am prezentat actul de identitate si rareori legitimatia de cj, atita tot.
Dar vad ca se deviaza de la subiectul discutiei, dar ce este important si constructiv nimeni nu se inhama la a face ceva in sensul acesta.
Aici e cea mai mare problema si pe care au speculat-o cei interesati, suntem o profesie divizata si cred ca destul de timorata de a lua taurul de coarne.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Asta a fost experienta mea.
In ceea ce priveste "deviarea de la subiect" ... DA, sunt perfect de acord ca trebuie facut ceva, CINEVA trebuie sa faca ceva, dar sunt si perfect constienta ca sunt mult prea mica. Din cazua conditiilor in care se desfasoara activitatea legislativa la noi in tara, nici ceea ce cred ca stiu nu e sigur ca stiu suficient de bine ... Sunt atatea situatii in care crezi ca stii si poti si se adeverste ca acelasi principiu nu prea e valabil la 2 spete asemanatoare.
si totusi.....se invarte...

iata ce am gasit pe situl senatului, la sectiunea propuneri legislative, sectiunea consilier juridic in 2009
[ link extern ]
sper ca merge linkul.
zolic a scris:

si totusi.....se invarte...

iata ce am gasit pe situl senatului, la sectiunea propuneri legislative, sectiunea consilier juridic in 2009
[ link extern ]
sper ca merge linkul.

o stiam ... care este mobilul si finalitatea? .. cu ce ajuta consilierii juridici?
impune doar obligativitatea apartenentei la o asociatie profesionala.... singura intentie este ingradirea dreptului la munca.
Vi se par taxele mari acum?... sa vedeti ce se intampla dupa ce intra in vigoare aberatia asta....

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)