manuelabernat a scris:
Stimate coleg
Da, eu sunt inscrisa in CCJ, tocmai din experienta mea am relatat, si local multe alte optiuni nu am avut. Daca exerciti o profesie, precum e si la Barou de exemplu, m-am gandit hai sa apartinem si noi de cineva, perfect constienta ca nu voi beneficia in mod expres de altceva, doar cu vedere spre viitor, cine stie-poate poate.
Si la Barou, si la alte profesii, se cam introduc perioade de stagiu, cu ceva trebuie sa justifice niste taxe si cotizatii, si apartenenta in sine. Hai sa recunoastem sunt colegi care in cartea de munca au poate 15 ani vechime, in comparatie cu altii care poate au mai putin, dar marja de cunostinte juridice difera, eu stiu exemple de juristi de 2 ani care oricand ar face fata la un jurist cu 10 ani vechime. Conteaza devotamentul si interesul, fortele proprii. Apoi in fiecare turma mai sunt tot felul de exmplare. Am senzatia colega ca apreciati mai mult statutul de avocat decat cel de jurist, sau? E o meserie, juridica, in care pot fi buni sau mai putini buni, nu cred ca are rost sa facem comparatii.
colega, multumesc pentru precizari!