avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere in uniunea juristilor
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere in uniunea juristilor

Buna ziua.

Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice in instanta pe baza de delegare?

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:48, 9 Aprilie 2009
Colegului Mihai Juridic sunt foarte bune propunerile. Cred si eu ca asa s-a pus problema, bine bine ne unificam, avocati-juristi, dar ce facem apoi, asa simplu si brusc nu se pot aduce ambii la acelasi nivel. Asa ca singura solutie ar mai fie specializarea!
manuelabernat a scris:

Stimate coleg
Da, eu sunt inscrisa in CCJ, tocmai din experienta mea am relatat, si local multe alte optiuni nu am avut. Daca exerciti o profesie, precum e si la Barou de exemplu, m-am gandit hai sa apartinem si noi de cineva, perfect constienta ca nu voi beneficia in mod expres de altceva, doar cu vedere spre viitor, cine stie-poate poate.
Si la Barou, si la alte profesii, se cam introduc perioade de stagiu, cu ceva trebuie sa justifice niste taxe si cotizatii, si apartenenta in sine. Hai sa recunoastem sunt colegi care in cartea de munca au poate 15 ani vechime, in comparatie cu altii care poate au mai putin, dar marja de cunostinte juridice difera, eu stiu exemple de juristi de 2 ani care oricand ar face fata la un jurist cu 10 ani vechime. Conteaza devotamentul si interesul, fortele proprii. Apoi in fiecare turma mai sunt tot felul de exmplare. Am senzatia colega ca apreciati mai mult statutul de avocat decat cel de jurist, sau? E o meserie, juridica, in care pot fi buni sau mai putini buni, nu cred ca are rost sa facem comparatii.

colega, multumesc pentru precizari!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
Alex Chiciu, Avocat
Da din pacate cam acestea sunt, inutile si pt. noi in CCJ si pt. avocati In Barou, dar nu am avut taria sa fiu asa concreta :D
e un fel de rau necesar? Trebuie sa apartii undeva, nu? instinctul de turma :))
alexchiciu a scris:

nu fac o "ierarhie" a profesiilor juridice, ci spun numai ca daca aveam chef de invatat si referate si coordonator de stagiu, ma faceam avocat....tot consilier juridic sunt, asa ca mi se pare un "deranj" si o cheltuiala un pic inutila....

O cheltuiala suficienta in schimbul careia ce primesti? Mai nimic.
Ma bucur ca discutia a devenit interesanta, poate prin intermediul comunitătii avocatnet.ro, noi consilieri juridici putem bune bazele unei colaborarii de lunga durata si poate nu ne rezumam doar la discutii pe forum, poate mergem undeva mai departe , de ce nu, cu un proiect de lege pentru a ne sustine profesia.
Sunt de aceeasi parere cu interlocutori, ca pina acum UCCJ in afara de a colecta cotizatiile membrilor nu face nimic decit eventual activitatii de marketing, de tipul personalizare produse promotionale, e drept ca e buna strategia de mediatizare a insemnelor si siglei uccj pe cani, agende, pixuri scrumiere, dar pentru a ajunge aici trebuie sa fii cunoscut ca organizatie profesionala in domeniul care activezi.
Poate printr-o viitoare lege sa spunem a exercitarii profesiei, consileri juridici inscrisi deja intr-o forma asociativa sa aiba niste avantaje cu privire la reducerea stagiului in avocatura, facilitarea mai usoara la conursul in magistratura etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
MIHAI DANAILA, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)