avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere in uniunea juristilor
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere in uniunea juristilor

Buna ziua.

Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice in instanta pe baza de delegare?

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:48, 9 Aprilie 2009
Dar mai exista aceasta Uniune a consilierilor juridici, ca am constat ca si-au schimbat radical siteul iar activitatea acesteia a fost redusa la tacere.

Raspunzand concrect la intrebarea dvs, stimata colega avind in vedere ca ati obtinut licenta in stiinte juridice si aveti un contract de munca inregistrat la ITM va puteti desfasura lejer activitatea la locul de munca si sa aparati interesele propriului angajator. La ora actuala nici-o instanta nu cere consilierului juridic sa faca dovada inscrierii unui ong fie el si in baza legii nr.514/2003.
Inscrierea in aceasta uniune, deocamdata nu produce vre-un avantaj dar poate acest statut va aduce anumite beneficii celui deja inscris la data cind se va produce o eventuala unificare a profesiilor sau se va adopta o noua lege a consilierilor juridici care printre altele sa fie recunsocuta ca profesie liberala.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru rapuns si pentru respectul cu care m-ati tratat.
Sa inteleg ca Uniunea juristilor e diferita de Colegiul Consilierilor Juridici.In ce constau aceste diferente?
Unde ar fi mai bine sa ma inscriu?
Va multumesc mult.
Da din cite stiu, sunt cite 2-3 ONG in fiecare judet care au acest obiect de activitate de reprezentare a consilierilor juridici sau juristilor, dar aceasta denumire din urma, nu mai este folosita decit ca asociere cu licentiati in stiinte juridice.
Faceti o simpla cautare prin intermediul motorului google si veti vedea in jdetul care va intereseaza ce gasiti.
Exista ce e drept Uniunea Juristilor din timpul vechiului regim, dar aceasta in ultimul timp s-a axat pe cercetare juridica, editare lucrari de specialitate.
Oricum este mai activa decit uccj
19 lei - inscrierea
12 lei - cotizatia pe an.
Deci niste sume mici fata de taxele care le percepe UCCJ
Ce e drept nu am vazut niciodata statutul acestei uniunii, dar are deja o notorietate-vechime si cred ca printre principalele avantaje ai prioritate la publicare de articole juridice in Revista Dreptul. Din cite am inteles din ia fac parte si avocati, profesori universitari dar cred ca are un alt statut fata de legiferarea din Legea nr. 514/2003.
Eu sincer cu primul drum la Bucuresti ma voi inscrie si in aceasta uniune, care o consider mai activa.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Mihai, vormim de Uniunea Juristilor care are acest site : [ link extern ] ?

Pe site nu pare a face inscrieri. De unde detii acele informatii privitoare la taxele ce trebuiesc platite? Ai luat legatura cu ei? Mai da-ne amanunte! Apartenenta la aceasta Uniune este substituibila apartenentei la UCCJ?
Simplu suni la secretariatul lor si iti ofera aceste informatii, daca imi amintesc bine iti solicita: xeroxcopie dupa actul de studii -licenta in stiinte juridice; xerocopie dupa AI și o fotografie recenta, bauniesc ca mai este necesar cererea de aderare.
Parerea mea este ca nu trebuie sa faci publicitate ca faci inscrieri, cine este interesat vine, oricum din cite stiu au foarte multi membri si nu cred ca traiesc ca celelalte ong numai din cotizatiile membrilor, cred ca isi scot bugetul necesar numai din editarea cartilor de specialitate-organizarea evenimentelor (seminarii, colocvii).
Alte aspecte nu cunosc ca nu am vazut statutul uniunii, l-am solicitat si mi s-a spus ca poate fi lecturat la sediul lor.
La urma urmei, cred ca este tot un ong ca si cele pe legea nr.514/2003. Consider ca este alegerea fiecaruia.

Adresa Bd. Magheru, nr. 22, Sector 1, Bucuresti, Cod postal 010334
Telefon: 021 / 318.92.61; 021 / 318.92.62
Fax: 021 / 318.92.60
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)