avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desprindere scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desprindere scara de bloc

Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: suntem o asociatie compusa din 7 blocuri, fiecare cu 3 scari si una din ele a obtinut din noiembrie 2012 hotararea de infiintare a asociatiei. in momentul acela s-au separat de asociatia noastra incheind un contract separat pentru caldura, pana in luna martie 2013 acestia avand parti comune cu noi in ceea ce priveste apa rece, apa calda, gazele si gunoiul. tot din luna noiembrie acestia si-au ales un presedinte, comitet si administrator, oamenii din scara respectiva platind conform listelor de plata afisate de ei, desi nu semnasera nici un protocol cu noi si neavand contoare separate pentru utilitatile enumerate mai sus.
acum ne-au dat in judecata pentru a stabili un expert protocolul si ca instanta sa constate separarea. noi suntem de acord cu semnarea unui protocol, dar cu data de 1 04 2013, nu cu noiembrie 2012, pentru ca noi am platit facturi la furnizori pentru ce s-a consumat si in blocul respectiv si am intocmit liste de plata pe care oamenii nu le-au platit pentru ca ei achitau conform listelor intocmite de ei pe bloc, fara a avea facturi de la furnizori. in aceste conditii intrg blocul este restantier al asociatiei noastre si pentru consumul de apa este trecut la pausal.
in aceste conditii este legala desprinderea lor incepand cu luna noiembrie? au functionat legal pana in luna martie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:53, 10 Aprilie 2013
Daca au obtinut hotarare judecatoreasca de infiintare, normal ca sunt legal infiintati.
Acum ramane sa discutati intre dv., asociatiile, cu comisiile fiecareia fata-n fata ce e de impartit si de cand.

Nu cred ca va poate da cineva vreun sfat amanuntit, la concret, pentru ca aveti multe probleme marunte pe care trebuie sa le rezolvati intre dv., la fata locului.
1-Asociatia de proprietari noua daca detine hotarare judecatoreasca,pe cale de consecinta este legal infiintata,respectiv isi desfasoara activitatea in cadru legal
2-
L nr 230/2007 art Art. 5. - (1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere.
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare asociatie proprietari mirelahanganu mirelahanganu Buna seara. Intampinam o situatie delicata in sensul ca la data de 04,09,2017 am dobandit personalitate juridica . Suntem o Asociatie de Proprietari nou ... (vezi toată discuția)
Impas la protocolul intre 2 asociatii de proprietari bsb1975 bsb1975 Buna ziua, La sfarsitul anului am reusiat sa ne infiintam o asociatie de proprietari doar pe scara noastra. Dupa lungi discutii presedintele asociatiei ... (vezi toată discuția)
Impartire factura apa rece bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Am reusit sa ne infiintam o asociatie de proprietari pe scara noastra si datorita situatiei complicate a asociatiei din care ne-am desprins nu am ... (vezi toată discuția)