avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea unui teren

Buna ziua,
parintii mei in timpul casatoriei au dobandit un teren de 800mp pe care au construit o casa,dupa moartea tatalui meu eu si mama am facut succesiunea(eu fiind unicul copil al cuplului).dupa succesiune mama a dobandit 600mp(400 ai ei de drept si 200 dupa tata)iar mie 200mp dupa tata.Dupa decesul mamei a venit si baiatul mamei din prima casatorie el nefiind baiatul tatalui meu.Doresc sa stiu din acesti 600mp ai mamei(400mp ai ei de drept 200mp ramasi de la tata)cat imi revine mie si cat ai revine fratelui meu vitreg.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iulianaCroitorescu , utilizator 20:56, 10 Aprilie 2013
Masa succesorala a defunctei dvs,. mame se compune din cei 600 mp care va fi impartita in 2 parti egale intre dvs. si fratele vitreg.Daca nu doriti sa-i dati teren il puteti despagubi cu bani .
Nu e nici o pb intre mine si fratele meu vitreg,suntem bucurosi sa impartim acelas teren,doream doar sa stim cat ne revine fiecaruia.Va multumim mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune salutare tuturor! am nevoie de un mic sfat din partea voastra ... deliaena1402 deliaena1402 Salutare tuturor! Am nevoie de un mic sfat din partea voastra si sper sa ma puteti ajuta! Mama a decedat acum 16 ani si tata acum 7 ani. Din pacate, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)