avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare fortata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare fortata

Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de voturi o hotarare de reziliere a contractului de furnizare pe bloc cu furnizorul de energie termica. Cele 7 apartamente nu doresc debransarea. Se poate lua aceasta decizie fara unanimitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:51, 15 Aprilie 2013
Trebuie verificat daca s-a facut echilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire, in urma debransarilor. Sa debransezi 80% din apartamentele din bloc, inseamna o perturbare serioasa a instalatiei de incalzire fata de parametrii de proiectare a instalatiei.
Contractul incheiat de asociatie cu CET-ul are o anexa in care se declara suprafata echivalenta termic a instalatiei aflata in functiune. Puteti verifica faptul ca totalul consumului nu s-a redus cu procentul desfiintarii instalatiei, fata de consumul initial, cand toata instalatia era in functiune. Daca nu s-a facut acea echilibrarea a instalatiei, va exista un surplus de agent termic in apartamentele ramase bransate si in instalatia comuna.
In fapt, instalatia comuna are o putere termica stabilita prin STAS, ce reflecta caldura cedata. Daca instalatia functioneaza normal, consumul instalatiei comune nu poate fi prea mare.
Cei debransati trebuie sa asigure costul echilibrarii hidraulice.
Trebuie intrebat furnizorul de energie termica daca mai continua sa livreze caldura pentru cei ramasi . Daca acesta sustine continuarea serviciului, nu o sa aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Plata caldura subsol bloc si tevi apartament enecarol enecarol Locuiesc intrun bloc cu 19 apartamente in mun Buzau care este racordat la incalzire centralizata pendinte de RAM - 17 apartamente au fost debransate de la ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)