Buna dimineata!
Intrebarea mea este in ce masura conteaza in solutionarea unui partaj (ce procentaj revine fiecaruia), obiectul partajului fiind un apartament in proprietate comuna, faptul ca imobilul a fost achizitionat cu capital dobandit in urma vanzarii unui alt apartament aflat in proprietatea unuia dintre soti dinainte de casatorie, si de faptul ca numai unul dintre soti a avut venit in toata aceasta perioada ante-cumpararii noului apartament.
Multumesc.
Sotul interesat poate cere o cota mai mare din bunul comun, va trebui sa dovedeasca ca banii obtinuti din vanzarea bunului propriu au fost folositi la achizitionarea ap cumparat.
Daca veti reusi sa probati ca din banii obtinuti din vanzarea bunului propriu ati achizitionat un alt imobil, atunci cota parte din noul imobil cumparat va fi considerat bun propriu al sotului care si-a vandut propriul bun.
Va intra in discutie in vederea partajarii, diferenta de pret. Si in cazul acesteia se va putea solicita o cota majorata, demonstrand conform normelor legale contributia mai mare ca urmare a realizarii unor venituri (comparativ cu lipsa veniturilor celeilate parti).
Multumesc pt raspunsul dvoastra prompt.
Atat vanzarea vechiului imobil cat si achizitionarea celui nou s-a facut in aceeasi zi, se poate constitui astfel dovada provenientei banilor sau e nevoie si de martori?
In aceeasi saptamana premergatoare semnarii contractelor, sotii, cat si parintii unuia din soti, au lichidat din conturile personale de economii sume importante, in jurul a 10000 euro. Pot parintii cere si ei cota la partaj sau doar sotul al carui parinti sunt sau contributia lor nu mai poate fi recuperata?
Am inteles. Va multumesc mult tuturora pt ajutor. Nu imi mai ramane decat sa gasesc un avocat pt a initia actiunea in cel mai scurt timp. Ati reusit sa ma scoateti un pic din disperare. Cu acelasi respect care vi-l port, va doresc o zi buna!
Partaj intre soti
monak
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)