Buna dimineata!
Intrebarea mea este in ce masura conteaza in solutionarea unui partaj (ce procentaj revine fiecaruia), obiectul partajului fiind un apartament in proprietate comuna, faptul ca imobilul a fost achizitionat cu capital dobandit in urma vanzarii unui alt apartament aflat in proprietatea unuia dintre soti dinainte de casatorie, si de faptul ca numai unul dintre soti a avut venit in toata aceasta perioada ante-cumpararii noului apartament.
Multumesc.
Cu ce titlu au dat parintii suma aceea? Ma tem ca e donatie si ar cam fi pentru amandoi daca nu exista precizari in acte. Sau martori.
Sa fi fost imprumut... trebuie vazuta data lui, termenul, facute dovezi.
In rest, prezumtiile va pot folosi mult in dovedirea cumpararii imobilului din vanzarea celui anterior.
Banii de la parinti au venit sub forma de imprumut, dar fara acte, fara martori in afara de soti si parinti ... doar pe buna credinta ca vor fi restituiti la o data ulterioara. Iar suma de imprumutat a acoperit diferenta de bani pentru cumpararea unui nou apartament, sotii nemaiavand alte economii sau surse de imprumut.
Partaj intre soti
monak
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)