avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fiul presedintelui a dat asociatia in judecata!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fiul presedintelui a dat asociatia in judecata!

Daca un membru al asociatiei este parte in proces, respectiv fiul sau a dat in judecata asociatia, procesul fiind pe rol, poate fi ales ca membru in comitetul executiv. Locatarii l-au ales fara a cunoaste incompatibilitatea acestuia. Dar el nici nu a fost ales bine si ne ameninta ca ii vom plati despagubiri in instanta. Fiind in comitet, el are acces la documente pe care le poate manui in folosul fiului sau,pentru a castiga procesul.Poate sustrage,piese care ii sunt defavorabile etc.
Se poate inlatura acest membru si alege altul, sub aspectul incompatibilitatii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:17, 19 Aprilie 2013
Spuneti ca respectivul tata al fiului care a dat asociatia in judecata ar putea sustrage documente care sa-l favorizeze pe fiu.
Despre ce documente ar fi vorba?
Care este litigiul? Pentru ce a fost chemata in judecata asociatia de fiul presedintelui?
Haideti sa privim si altfel problema! Intr-un bloc comitetul executiv este acela care duce la indeplinire hotararile adunarii generale si nu presedintele singur. Presedintele este unul dintre membrii comitetului care are suplimentar atributia de a semna si de a reprezenta asociatia in relatiile cu tertii.

Cu siguranta ca nemultumirea a aparut intre fiul presedintelui si comitetul executiv, poate chiar fiul presedintelui are dreptate iar tatal lui, desi presedinte, nu are majoritate in comitet pentru a rezolva favorabil nemultumirea acestuia. Asa ca singura solutie care a vazut-o este un proces in instanta.

Cunosc un caz similar unde presedintele asociatiei are parte de un comitet potrivnic alcatuit din "dinozauri" care ii blocheaza orice actiune si care il impiedica sistematic in intrarea in legalitate cu anumite proceduri din cadrul asociatiei, pe principiul "daca in 20 de ani nu s-a intamplat nimic, merge si asa", si care deasemeni a amenintat (el, presedintele) ca numai o actiune judecatoreasca ii va determina de "dinozauri" sa apuce calea legii.
Presedintele ia decizii ,are drept de vot si va vota in folosul familiei sale, nicidecum in al locatarilor care vor plati despagubirile. Este conflict de interese.Acum , de exemplu, se pune problema mergerii sau nu la recurs.El nu vrea recurs, pentru ca vrea despagubirile, si va vota in sedinta comitetului in interes personal.Nu va fi impartial. Eu cred ca trebuie sa mergem la recurs pentru a cere luarea in calcul a demisiei, La fond i s-au atribuit drepturi nemeritate, omitandu-se demisia lui.
,
Pai din cate spuneti dumneavoastra sunteti presedinte, nu?
As putea sa reprezint asociatia in proces,la recurs,in calitate de presedinte,fara a mai plati avocat?

Ca sa aveti continuitatea dialogului si a fi lamuriti asupra cazului postati acolo unde ati deschis discutia initial:
www.avocatnet.ro/content/for...
Vedeti ca atat aici cat si acolo nu ati prezentat clar situatia. Acolo am aflat foarte greu ca administratorul a fost angajat cu CIM pe perioada determinata. Acolo nu ati spus nimic de tata si fiu...
Aici spuneti de aceasta incompatibilitate de care nu ati amintit dincolo si ca proprietarii nu ar fi stiut pana acum de caz, dar coreland informatiile vedem ca asociatia este in conflict cu fostul administrator din octombrie 2011 si nu cred ca asta a constituit un secret pentru ceilalti proprietari.
In sfarsit reveniti la discutia veche si continuati acolo, va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? B_C-tin B_C-tin rog sa-mi spuneti, daca eu ca administrator asociatie, angajez si platesc din fondul asociatiei pe fiul meu, ca avocat, intr-un dosar intentat de un membru ... (vezi toată discuția)
Lege asociatoie vicar vicar Buna seara, La sedi:(nta de asociatie care a avut loc s au ales membrii de comitet. Dupa asta membrii din comitet au iesit si au ales presedintele dintre ei ... (vezi toată discuția)
Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)