avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dobanzi de intarziere la plata din Portugalia
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Dobanzi de intarziere la plata din Portugalia

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti care este tratamentul fiscal al dobanzilor pentru intarziere la plata facturilor facturate de o firma din Portugalia. Se considera un venit pentru nerezidenti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:12, 17 Aprilie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.11, alineatul 4 din Conventia pentru evitarea dublei impuneri dintre Romania si Potugalia, ratificata prin Decretul 63/99,
penalizările pentru plăţile cu întârziere nu sunt considerate ca dobânzi în sensul prezentului articol(articolul 11 din Conventie se refera la Dobanzi).

Fata de cele de mai sus, consider ca sumele platite in contul penalizarilor de intarziere, nu intra sub incidenta veniturilor pe veniturilor nerezidentilor.

Numai bine
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil
Multumesc pentru raspuns.

Nedumerirea mea era legata de faptul ca pe invoice-ul primit din Portugalia se specifica "interest first Q" si nu "penalties", dar sumele sunt percepute intr-adevar pentru intarzierea la plata.
Buna ziua,

Relevanta nu este forma juridica(inscrisul din factura) ci substanta economica a tranzactiei. Inteleg din exprimarea din factura ca sunt dobanzi aferente trimestrului 1.Daca sunt penalitati, penalitati sa fie.:) Pentru siguranta dvs. ar trebui sa verificati temeiul contractual in baza caruia v-au facturat aceste dobanzi/penalitati.

Numai bine
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati- deductibile sau nu? Doina B Doina B Buna ziua! Am primit facturi de la un furnizor (roman)pe care sunt mentionate penalitatile de intarziere. Eu consider aceste cheltuieli ca fiind deductibile ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)
Off-shore ciubotariualin ciubotariualin Buna ziua, As dori sa infiintez un off-shore intr-un \"paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare ... (vezi toată discuția)