Am o procedura la care a avut loc deschiderea in 28.03.2013. In Fisa de date cerinta este ca certificatele de la Finante si Primarie sa ateste ca nu prezinta datorii la buget pe luna anterioara, adica la 28.02.2013. Doi ofertanti (din 11 ofertanti) au prezentat certificatul de la Finante valabil dar, cu obligatii 0 la 31.01.2013 si nu la 28.02.2013; ceilalti ofertanti au prezentat certificatul OK. Stiu ca Finantele elibereaza certificatele pentru luna anterioara dupa a cincea zi lucratoare a lunii in curs; asta inseamna ca pana la 28.03.2013 toti operatorii economici au avut tot timpul sa-si procure certificatul corespunzator.
Decizia mea este ca oferta sa fie declarata inacceptabila in baza art. 36, alin. 1 lit. b) din HG925/2006. Este corect?
Nu consider ca am dreptul sa le cer un nou certificat din moment ce toti ceilalti ofertanti au prezentat certificatul corect; in plus AC are dreptul sa ceara completari/lamuriri la documentele deja depuse nu sa ceara inlocuirea unui document deja depus.
Din punct de vedere al tratamentului egal, consider ca este corect.
Vedeti si punctul de vedere ANRMAP de pe site-ul lor pe o speta asemanatoare, in care considera cam invers.
practica spune ca in asemenea cazuri se cer clarificari. comisia de evaluare trebuie sa manifeste un rol activ, respectiv sa se convinga ca ofertantii indeplinesc cu certitiduine sau nu criteriile de calificare. din pct. meu de vedere este putin exagerat sa-i respingeti doar pt acest motiv. apoi imi este greu sa cred ca ceilalti 9 ofertanti au depus oferte beton care nu necesita clarificari. eu nu am luat niciodata decizia respingerii unei oferte fara a solicita clarificari.
nu il respingeti, cereti clarificari. Legea nu prevede inlocuirea documentelor dar prevede asa cum precizati, completarea lor. In speta, in completare, cereti un certificat recent; Este vorba de o greseala de neatentie, mai mult decat orice altceva.
Procedura se desfasoara pe ordonanta 34/2006?
Si asa se va proceda si cu ceilalti operatori, daca au si ei, la randul lor, greseli de neatentie.