avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare PV - raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare PV - raspuns la intampinare

Am depus o contestatie a pv intocmit de un politist pentru neacordare de prioritate in sensul giratori si acum dupa un timp am primit de la judecatorie o intampinare si pe langa aceasta erau trimise si hartii de la politie cu versiunea lor,dar in ele apare ca nu am acordat prioritate unui pieton.Acum trebuie sa trimit la judecatorie un raspuns si nu stiu ce sa contina.Si oare aceasta greseala a lor conteaza la ceva?aceasta greseala ma poate ajuta la castigarea procesului?VA MULTUMESC
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
alexlupsa1, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian885 , utilizator 14:34, 21 Septembrie 2013
Prin posta cu confirmare de primire.
Din pacate prin posta nu ma incadrez in cele 10 zile legale. A venit de la Judecatorie acasa la posta fara sa semnez si am stampila de la posta de acum 6 zile.
"Sub aspectul temeiniciei, instanta constata ca probatoriul testimonial administrat in cauza, precum si plansele foto realizate de aparatul radar au relevat faptul ca petentul a efectuat manevra de depasire a unui autovehicul insa acesta se afla stationat pe partea carosabila, astfel incat petentul a fost nevoit sa efectueze aceasta manevra pentru a-si putea continua deplasarea. In aceste conditii, instanta apreciaza ca fapta retinuta in sarcina petentului ii lipseste latura subiectiva, respectiv vinovatia, ca atitudine psihica fata de fapta comisa si urmarile acesteia (...)”.
* Cititi aici Sentinta Civila prin care a fost admisa plangerea contraventionala a lui Bota impotriva sanctiunii date de Politie

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
marian885 a scris:
Pe fax se poate?

Da, se poate.

marian885 a scris:
Rapsunsul daca se poate trimite prin fax, il trimit si la intimat sau trimite Judecatoria mai departe?

Dvs. nu aveţi obligaţia să comunicaţi în mod direct cu partea potrivnică, iar răspunsul la întâmpinare nu se comunică. Intimatul va lua cunoştinţă de el de la dosarul cauzei. Aşa prevede Codul de procedură civilă.
Pe fax am trimis. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea intampinarii intr-un proces cu politia rutiera cyan cyan In cazul depunerii plangerii impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera pentru savarsirea unei contraventii se trimite acasa intampinarea facuta ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare catalindiakonus catalindiakonus Salutare, In vara trecuta am primit o amenda rutiera in Constanta. In calitate de petent am contestat acea amenda la judecatoria din Constanta. Dabia ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala: cum pot aduce dovezi in instanta? stelutaanuti stelutaanuti Buna ziua, Am primit o amenda pentru neacordare de prioritate pietoni. Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate ( pietonul ... (vezi toată discuția)