avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cota 3% catre Fondul National Cultural
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cota 3% catre Fondul National Cultural

buna
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
-art.21 lit.f) prevede ca "operatorii economici datoreaza o cota de 3% din incasarile realizate din vanzarea calendarelor sau cartilor postale ilustrate, afiselor, posterelor, imaginilor autocolante ori a tipariturilor mixte..." catre FONDUL CULTURAL NATIONAL

noi nu le vindem, ci le facem la cererea clientului, adica prestam un serviciu complex de tiparire/livrare
cum putem sa nu achitam cota de 3%?
multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: bogdan078 , utilizator 11:14, 5 Iunie 2013
Eventual urmariti discutia si pe www.avocatnet.ro/content/for... .
buna seara
o ultima intrebare legat de speta de mai sus:
daca codul caen 4763 ”comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie in magazine specializate" nu reprezinta activitatea noastra principala, ci este doar un cod din cele 10 (In cazul nostru) pentru care s-a obtinut autorizare cf. certicat ORC
atunci trebuie platita cota de 3%?


multumesc anticipat
AFCN cere de la toti indiferent daca e activitatea de baza sau nu. Dar dupa parerea mea (si a multora),e un abuz. Nu poti sa ceri 3% de ex. din etichetele autocolante pt. stingatoare pentru ca legea contine expresia de autocolant, nu inteleg ce legatura are cu cultura. In lege scrie 3% din vanzarea tipariturilor mixte, in Norme scrie 3% cei care au editat tipariturile respective, in protocolul incheiat cu ORC comerciantul cu amanuntul deci e o neconcordanta intre lege si norme.
ati reust sa luati legatura cu cei de la AFCNpentru lamuriri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate fondului cultural national Hermon Hermon Buna ziua, azi am primit o instiintare, ca datorez 3% din venit incepand cu anul 2010, la Fondul Cultural National. Firma mea se ocupa cu serigrafie respectiv ... (vezi toată discuția)
Fondul cultural national BEDA3172 BEDA3172 Buna ziua, Am primit o notificare de la AFCN prin care ma anunta ca sunt sub incidenta art. 21 al.1,lit.f, OG 51/1998, prin care mi se cere 3% din incasarile ... (vezi toată discuția)
Autorizatie deschidere punct de lucru de la primarie. mihaicrb mihaicrb Pentru o firma nou infintata care isi deschide un punct de lucru, este necesara autorizatia de functionare de la primarie? Din ce am inteles eu, pentru ... (vezi toată discuția)