avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibila succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibila succesiunea?

Buna seara,as dori o lamurire. Tatal meu a renuntat la partea care i se cuvenea din casa parintilor, ambii decedati in favoarea fratelui sau.Fratele sau a vandut sau cedat casa unui nepot al sotiei. Intrebarea este : eu ca nepot am avut si eu o parte din acea casa,pot face o succesiune,ii pot cere o despagubire unchiului meu? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 23:12, 11 Aprilie 2013
Succesibilul care a renuntat la mostenire este considerat ca nu a fost niciodata mostenitor.
Partea lui profita mostenitorilor a caror parte ar fi diminuat-o daca ar fi acceptat mostenirea.
In aceasta situatie,dvs.in calitate de nepot nu mai puteti cere despagubiri unchiului dvs.,mai ales ca mostenitor ar fi fost tatal dvs.in calitate de descendent,daca nu ar fi renuntat la mostenire,(si in cazul in care nu ar fi renuntat,pentru ca tatal dvs.traieste, nu se poate discuta de nicio succesiune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)