avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzatorul nu vrea sa imi elibereze certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzatorul nu vrea sa imi elibereze certificat fiscal

Bună ziua! Am cumpărat o maşină neânmatriculată în ţară de la un cetăţean din Ploieşti. În vederea înmatriculării mi s-a cerut printre alte acte certificatul fiscal al vânzătorului. Acesta refuză să mi-l dea pe motiv că are datorii pe care nu vrea să şi le achite. Fiind acţionat vânzătorul în judecată aş vrea să stiu:

- dacă pe perioada judecăţii mi se pot acorda numere provizorii până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti şi în baza căror acte pot beneficia de acestea (am beneficiat deja de 90 zile numere provizorii);

- dacă hotărârea judecătorească poate obliga serviciul înmatriculări la înmatricularea maşinii fără a recurge la bunăvoinţa vânzătorului care oricum va refuza trimiterea acestui act chiar în cazul sentinţei prin care va fi obligat să-mi pună la dispoziţie certificatul fiscal.
Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
OVYBUB, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:02, 12 Aprilie 2013
Instanta de judecata poate pronunta o hotarare in raport de cererile din actiune
Dvs concret, ce ati solicitat instantei de judecata?
Ca prin hotararea ce se va pronunta sa fie obligat sa mi se ofere certificatul fiscal
Daca dvs ati solicitat instantei de judecata sa pronunte o hotarare prin care sa dispuna in sarcina vanzatorului auto sa puna la dispozitie certificatul fiscal,pe cale de consecinta instanta in raport de cererea din actiunea dvs nu poate pronunta hotarare in sarcina SPR inmatriculari auto
OVYBUB a scris:

- dacă hotărârea judecătorească poate obliga serviciul înmatriculări la înmatricularea maşinii fără a recurge la bunăvoinţa vânzătorului care oricum va refuza trimiterea acestui act chiar în cazul sentinţei prin care va fi obligat să-mi pună la dispoziţie certificatul fiscal.

Cand se ajunge in instanta pt neeliberarea certificatului fiscal de catre vanzator, insusi hotararea judecatoreasca va tine loc de certificat fiscal, iar cei de la inmatriculari vor putea sa va inscrie masina pe numele dvs, trebuie decat sentinta sa fie definitiva si irevocabila, sa aveti stampila tribunalului pe sentinta. Referitor la numerele provizorii, intrebati direct la politie, desi posibil aflandu-va in litigiu sa puteti obtine in continuare numere provizorii.

In momentul in care va vandut masina, vanzatorul stia ca are datorii si nu va poate elibera acel certificat fiscal, eu ma gandesc ca de fapt va inselat si in acest fel puteati sa il actionati in judecata, o parere, nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare al3cksutz al3cksutz Am nevoie de un sfat, daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema. In urma cu aproximativ 2 luni am cumparat un autoturism, adus din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Înregistrare masina primarie viorelv viorelv Dacă s-a cumpărat o masina cu numere rosii , vanzatorul a dat fiscal cumparatorul a mai scos numerele rosii in continuare , adica cat prevede legea ,avand ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa DanielEftimiu DanielEftimiu Am facut plangere la Tribunalul Maramures ca sa oblige biroul de inmarticulari sa pot inmatricula masina fara taxa. Am obtinut si certificatul de grefa pentru ... (vezi toată discuția)