avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... eliberare certificat urbanism pt teren pe care nu se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

eliberare certificat urbanism pt teren pe care nu se poate construi

buna ziua,am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsuri in problema unei prietene,care a cumparat un teren langa bucuresti.Dupa ce a cumparat terenul a mers la primaria din comuna solicitand eliberarea certificatului de urbanism pt constructia casei,A primit certificatul de urbanism fara probleme ,in el scrie:teren intravilan,destinatie curti-constructii,POT 45%,CUT 2,3, Hmax 17m(P+4E),prezentul certificat poate fi utilizat pt obtinerea autorizatie de constructie locuinta parter+mansarda.Dupa ce a obtinut certificatul a obtinut avizele de la electrica si de la mediu.Cind a depus dosarul pt autorizatie i s-a solicitat si un aviz de la CNADR deoarece i s-a spus ca terenul poate fi afectat de constructia centurii de sud a capitalei.De la CNADR a primit un raspuns:52 m teren ocupat de rampele viitoarei centuri si 411 m teren situat in interiorul limitei de protectie (zona care este stabilita la 50m din axul autostrazii).S-a reintors la primarie cu aceasta hartie si functionarul de acolo i-a spus ca nu poate sa ii elibereze autorizatie de constructie deoarece terenul e afectat si nu are voie sa construiasca nimic.De la CNADR i s-a spus ca primaria trebuia sa specifice pe certificatul de urbanism ca terenul este afectat si sa se specifice "interdictie de construire".Rugamintea mea este daca cineva stie exact care sunt legile cum trebuie exact sa arate certificatul de urbanism,si daca exista posibilitatea in cazul in care centura nu se construieste exact pe terenul ei ci doar e afectat de zona asta de protectie sa ajunga la o intelegere cu CNADR-ul sa ramana pe teren pe propria raspundere si nu are nici o pretentie la despagubiri daca din cauza traficului are diverse probleme(mentionez ca este vorba despre o portiune de centura suspendata care va traversa DJ 601 si padurea din apropiere) si problema doamnei este mai complicata deoarece dupa ce a obtinut avizele neavand unde sa locuiasca s-a apucat si a construit casa sperand ca obtine autorizatia pe urma,acum i s-a spus de la primarie ca va fi daramata casa si obligata sa paraseasca terenul ,va fi expropriata la pretul terenului doar fara constructie,Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anda73 , utilizator 22:32, 15 Aprilie 2013
Va fi expropriata la valoarea terenului. Constructia a fost efectuata ilegal.
multumesc pt raspuns,este normal sa fie asa,dar totusi de la primarie nu era normal sa scrie pe CU ca nu are voie sa construiasca ,mai ales ca stiau de centura asta din 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme obtinere certificat urbanism camelia73 camelia73 buna ziua,am cumparat in 2011 un teren impreuna cu mama mea pt constructia a doua casa.Inainte de a cumpara terenul am fost la primarie si am intrebat daca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire teren intravilan anda73 anda73 buna seara,am o dilema referitoare la un teren.Pe actul de vanzare cumparare scrie teren intravilan agricol,dupa care s-a facut cadastrul unde apare teren ... (vezi toată discuția)
Capela la coltul geamului 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Ce se poate face pentru a impiedica un preot care si-a uitat menirea sa construiasca o capela la nici 10 metri de blocuri si case. Autorizatia ... (vezi toată discuția)