M-ar interesa daca exista vreo cale de a afla dreptul de proprietate al unui tablou.
Am descoperit un tablou vechi dar nu stiu exact de cand sau cui ar putea sa-i apartina si aici nu ma refer la autorul operei, ci la eventuala persoana care ar putea avea drept asupa lui.
Nu as vrea sa ajung sa-l valorifice cineva, eventual sa-l vand si sa apara vreun proprietar si sa sustina ca ii apartine sau ca a fost furat de undeva.
Ma iertati pentru ignoranta, dar imi puteti spune cum sau unde l-ati descoperit? Sper ca nu la muzeu, ca si tinerii din Tulcea!
Intrebarea dvs. imi suna a fi pusa cu sens invers. cred ca vreti sa stiti daca adevaratul proprietar poate dovedi dreptul sau de proprietate.
Trebuie sa stiti ca orice bun mobil are, sau poate avea, un titlu de proprietate. Poate fi un contract de vanzare , un testament, o donatie, etc.
Este vorba de un tablou care a stat ani la rand in podul unei case, lasat de nu se stie cine, tocmai asta incerc sa aflu, precum daca are sau nu vreo valoare.
Nu este vorba de niciun tablou furat, mostenit, cumparat sau de la muzeu, etc.
Nu stiu sa fie niciun proprietar, drept urmare nu exista niciun act de dobandire, cumparare sau orice altceva.
Va asigur ca nu este vorba de niciun tablou de la Tulcea sau cine stie de unde, dobandit prin cai ilegale.
Domnule, verificati pe spatele tabloului, daca nu sunt mentionate ceva date.
Ar trebui sa mergeti la un expert sa verificati tabloul si apoi sa il autentificati, daca nu a fost autentificat pana acum.
la bunurile mobile posesia valoreaza proprietate..in general...pana la proba contrarie:O
"Trebuie sa stiti ca orice bun mobil are, sau poate avea, un titlu de proprietate. Poate fi un contract de vanzare , un testament, o donatie, etc"
daaaaa....titlu are si pachetul meu de tigari luat de la colt...respectiv vanzare/cumparare
insusirea bunului gasit constituie infractiune....".Nu as vrea sa ajung sa-l valorifice cineva, eventual sa-l vand si sa apara vreun proprietar si sa sustina ca ii apartine sau ca a fost furat de undeva".....
e posibil ca el, tabloul gasit sa fie inscris ca 'drept', inclusiv ca garantie...:))))))
Bogat sau sarac ?
Russ
Buna ziua,
In cazul gasiri unor obiecte de valoare ex: lingouri,tablouri,manuscrise etc, gasitorul ce obligatii are, daca are?V\'a putea el sa vanda fara ... (vezi toată discuția)