avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT BANCAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT BANCAR

Suntem 2 asociati intr-un SRL. La momentul T, unul din asociati a obtinut o linie de credit de la o banca, pentru firma, fara a avea insa, si acordul celuilalt asociat, iar in contractul de credit apare doar un asociat, este semnat doar de un asociat, si este garant doar acel asociat.
Este valabil contractul? Asociatul care "NU A AVUT CUNOSTINTA DESPRE INCHEIEREA CONTRACTULUI" are vre-o responsabilitate fata de banca?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 09:54, 1 Martie 2009
Cum a fost posibil?Stiu ca bancile cer hot.aga in care se da dreptul asociatului respectiv sa contracteze acest credit in numele societatii.Imi suna a "aranjament".
Cere informatii suplimentare bancii.Se poate ca asociatul tau sa fi falsificat o asemenea hotarare .In acest caz,ca si pers. fizica nu ai nici o vina ,insa,societatea raspunde ca si pers. juridica in cazul in care nu se restituie in termen linia de credit.
Raspundere personala nu poate fi antrenata pentru dvs., in schimb societatea imprumutata este buna de plata. Mai conteaza si procentul pe care il detineti dvs in firma. Daca celalalt are peste 50%, putea aduce hot. AGA si semnata doar de el.
Contractul este perfect valabil, persoana care l-a semnat din partea firmei avea calitatea de asociat si s-a pretins reprezentant al firmei, cu atat mai mult daca era administrator.
Cu conditia ca in actul constitutiv, de exemplu, sa nu se fi precizat ca trebuie unanimitate pentru contractarea unui credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati director banca vendeta vendeta buna ziua. sant asociat in srl cu fostul sot. dupa divort, acesta nu mi-a mai permis accesul in firma si la nici un act al soc. ma ignora total. acum, cand a ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca cosdep cosdep Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: O firma X SRL instituie ipoteca pe bunurile sale (cu semnaturile celor 2 asociati) in 2009 garantand in ... (vezi toată discuția)
Doar administratorul srl raspunde sau si asociatii ? MariDu MariDu Buna ziua, suntem 3 asociati in SRL. Eu detin 10% , partenerul 50%, sotia lui 40% .Avem si un administrator angajat. Eu nu sunt la zi cu operatiunile firmei ... (vezi toată discuția)