avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate

Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus numerele de anglia care leam avut inainte si miam facut asigurare si verificare pe anglia.vreau sa stiu si eu daca este legal sau daca incalc vreo lege .


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ionut.tanasa , utilizator 21:51, 28 Noiembrie 2016
sfatul este sa renuntati imediat sa mai circulati cu masina si sa intrati in legalitate.

mergeti si obtineti al 3 lea rand (si ultimul) de nr provizorii cu drept de circulatie 30 de zile si faceti demersurile necesare ptr inmatricularea definitiva in RO.

in caz contrar riscati, de fapt nu riscati, veti avea dosar penal ptr punerea in circulatie si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat. iar pedeapsa prevazuta la art. 87/1 nu este cu suspendare sau amenda.
in oricare caz (pedeapsa cu executare sa u suspendare) consecinta va fi anularea permisului de conducere.
da am inteles si va multumesc asa am sa procedez .am traso pe dreapta si urmeaza sa fac demersurile pt.inmatriculare pe ro.inca odata va multumesc ....
Folosirea unor numere de inmatriculare pe care le-ati avut pentru un alt autovehicul inmatriculat in U.K. si le folositi pe actualul autoturism constituie infractiune de conducere a unui autoturism cu numere false de inmatriculare si se prdepseste ca atare.
dupa ce isi scoate numerele rosii si le-a inlocuit cu cele de anglia,se poate deplasa in anglia sa isi revizuiasca inspectia itp?masina este radiata doar pe teritoriul romaniei in anglia este radiata??
cyan a scris:



este surprinzator ca nu v-au fost cerute placute de inmatriculare cu nr de Anglia!


in orice caz, in momentul de fata circulati ilegal si daca sunteti oprit si verificat se va constata ca in baza de date a politiei aveti nr de inmatriculare provizorii expirate iar pe masina aveti nr de inmatriculare "made in UK".

va incadrati aici:
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

intrebare: cu ce certificat de inmatriculare circulati acum, cu cel de UK?

daca veti avea permisul suspendat va fi ultima grija, problema va fi ca veti avea dosar penal iar permisul va fi anulat.


Nu vad unde este infractiunea,daca autoturismul este inca inmatriculat in Anglia si detine asigurare si verificare poate circula linistit!
Datele problemei se schimba insa daca autoturismul a fost radiat din Anglia!

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)